• bu site bu ülkenin utancı, kara lekesidir ve dün özge gündoğan'ın da ismi yazılmıştır buraya.

    hiçbir yıla değil, yalnızca 2014'e bakın bu sitede ve ardından şu linke tıklayın: http://www.ntvmsnbc.com/id/25189895/

    bu sitede isimleri yazan kadınların katilleri yalnızca onları vuranlar değil. başka diyecek bir şeyim yok.
  • an itibarı ile kayıtlara geçebilen 2015 verileri "12" yi göstermektdir. daha ocak ayını anca yarıladık ulan...
  • neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü ülkemizin büyük utancı.

    an itibariyle, ikinci ayın yarısındayken daha 2015 yılında 36 kadın öldürülmüş. ki kayda geçmeyen, medyaya yansımayan cinayetleri düşünmek bile istemiyor insan, söyleyecek söz bulamıyor...

    edit: gün bitmeden 37 olmuş.
  • türkiye’de kadına yönelik şiddet sebebiyle öldürülen kadınların anısını yaşatmak ve bu trajediyi anıtlaştırmak için kurulmuş sitedir,maalesef sürekli güncellenmektedir. öldürülen her kadının, kim tarafından, nerde, nasıl öldürüldüğü ve ilgili medya haberi üzerinden olay anlatılmaktadır. amaç biraz da medyanın ilgili olayları ele alışındaki üslubunun arşivlenmesi çünkü sadece medyada çıkan bilgilere göre güncelleniyor. öldürülen kadınların isimlerinden oluşan duvar şeklinde dizayn edilmesi ise iç burkutucu

    yılmaz murat bilican'ın anıtsayaç üzerine yazısı
    http://t24.com.tr/…-kadinlar-icin-dijital-anit,8436

    kadına yönelik aile içi şiddet istatistikleri
    http://tuikapp.tuik.gov.tr/…siddetdagitim/kadin.zul
  • bu site o kadar gerçek ki kalbinizi delip geçiyor; devasa bir acı duvarı ve her geçen gün bir tuğla daha ekleniyor. henüz 2015'in üçüncü ayı bitmeden öldürülen kadın sayısı an itibariyle 64! buna sebep olan, yardım eden, göz yuman, cinsiyetçi söylemleriyle destekleyen herkesin* öbür tarafa gidemeden; hemen, bu dünyada acılar içinde kıvranmasını ve sürünmeden ölememesini diliyorum.
  • 2015 yılı sayacı an itibari ile 104'tür.
  • bir kadın daha eklenmiştir bu utanç sayacına. ayfer gökmen yerine geçti sessizce, sıradaki kim bilir kim?
  • kadınların şiddetle değil, sadece kendilerine uygulanan şiddetle dertleri var. bu anıt sayaç da bunun somut kanıtıdır.
    bu ülkede öldürülen, şiddet kurbanı olan erkekler bu anıt sayaca girmedikçe benim için hiçbir şey ifade etmeyecektir bu sayaç.
    şiddet gören ve öldürülen erkeklere bu ölümler resmen reva görülüyor, bu erkekler önemsenmiyor. şu başlıktaki entry sayısına bakın misal: (bkz: sevgilinin ailesi ile tanışırken öldürülmek) kurban bir kadın olsaydı ama eminim ki entry sayısı daha fazla olacak ve anıt sayaca da girebilecekti elbet.
    ama erkek olduğu için kimse onun ölümünü önemsemiyor. kaldı ki, türkiye'de (ve dünyanın geri kalanında da) şiddetin kurbanı kadınlardan çok erkeklerdir.

    unecedeki verilerde görebilirsiniz bu durumu. buradaki cinayetler sınıflandırılmamış, yani kasten veya kasten olmayan tüm cinayetleri içeriyor. ama genel bir izlenim edinmek mümkün.

    cinayetleri işleyenlerin çoğu erkek diye erkek ölümlerini adeta doğal görerek, normal karşılayarak, öldürülen kadınlar için bir anıt sayaç hazırlarken erkek ölümlerini yok sayarak ne kadına ne erkeğe ne de başka herhangi bir canlıya uygulanan şiddeti bitiremeyeceksiniz. kaldı ki şiddet eğilimi kadınlarda da mevcut, sadece erkeklere güçleri yetmediğinden sınırlı kalıyor. sokakta misal her an rastlayabilirsiniz kendi evladına vuran, bağıran maddi manevi şiddet uygulayan bir anneye. bu anneler işte şiddet toplumunu yaratıyor.

    kadın olmama rağmen kadına şiddete hayır gibi sloganlara karşıyım. hele ki erkeksen öfkeni yen gibi son derece cinsiyetçi sloganlar var ki, başarısızlıklarına da şaşırmamalı.
    insan hayatına değer verdiğinizi iddia ediyorsanız, ki bu tip söylemlerde bulunanlar genelde pek vicdanlı olduklarını düşünür ya, gerçekten insan hayatına değer verin ve şiddet mağdurlarını kadın-erkek diye ayırmayın. siz ayırdıkça erkeğin şiddet görmesini meşrulaştırıyorsunuz, şiddet uygulayan erkeklere kadınlara dokunma erkeklere naparsan yap mesajı veriyorsunuz. netice olarak şiddet bir türlü bitmiyor ve bu tutum devam ettikçe de bitmeyecek.
  • 2015 yılında aşırı artmıştır ölen kadınların sayısı

    bu istatistiki bilgiye göre 2015 yılından düşüş trendine girmiştir.

    umarım bu sayacın 0 ile bittiği yıllara kavuşuruz.
  • gidip danla bilic başlığına yazmaya benzemez dostlar, burda saf gerçeklik var. 2017de gazete üçüncü sayfasına düşen kadın sayımız 327. girin siteye rastgele bir isme tıklayın bakın bakalım kim öldürmüş. ben söyleyeyim ya babası ya kocası ya kayınpederi ya damadı ya da oğlu. ne kullanmış peki bu haysiyet yoksunları o canlara kıyarken, siz bakmaya üşenirsiniz onuda söyleyeyim bıçak, pompalı tüfek veya boğma. bu utanç bize yeter diyeceğim ama 2018de böyle geçecek ve herkes kadın şiddetine hayır deyip yoluna devam edecek.
hesabın var mı? giriş yap