• hearthstone heroes of warcraft oyununu hatrı sayılır süredir oynayan kişilerin aşina olduğu, "hay şansıma tüküreyim" şeklinde masumane tepkilere sebip olup, zamanla ana avrat küfretme gereği doğuran, şansa dayalı yani kesin bir sonucu değil, olası birden fazla sonucu olan, olasılığı az gibi görünse de sık sık oyuncuların başına gelen, bu sebeple klişeleşmiş rng(random number generator) hadiseleridir.

    bu şanssız hadiseleri örnekleyelim hemen:

    -shaman kartı crackle( rakibe 3 ile 6 arasında rastgele damage vurur) 5 ya da 6 canı olana minion'a attığınızda çoğu zaman 3 vuracaktır. gelin görün ki 3 canlı bir minion'a atarsanız gider maksimum damage olan 6'yı yok yere vurur.

    -mad bomber ya da madder bomber'ın ismini duyan hearthstone oyuncuları zaten meseleyi anladılar ama kısaca söyleyeyim. rakibinizin üç tane 1 canı olan minionu vardır. bomberlar'dan birini attığınızda sıklıkla tüm bombaları suratınıza yersiniz. daha da kötüsü bomber gidip masadaki bir minionuzu kesebilir. bomber biraderler kadar sırttan bıçaklamaya meyilli başka bir kart grubu yoktur.

    -minion'ları dizmişsinizdir. mükemmel bir board kurarsınız. rakip sizin piloted shredder'ınızı keser ve içinden doomsayer çıkar. gelecek turn tüm emekleriniz yerle bir olmuştur. ağzını hayra açmayan doomsayer vakaları o kadar çoktur ki youtube bu olayın videolarıyla doludur.

    -mage kartı olan unstable portal'dan wisp ya da target dummy çekmek.

    -priest oynarken thought steal ile rakipten çaldığınız kartın shield slam gibi armor gerektiren bir kart ya da upgrade, deadly poison gibi silah buff'layan muhtemelen kullanamayacağınız kartlar çıkması.

    -ragnaros'un masada ne var ne yok sallamayıp face vurması. daha da kötüsü beş altı rakip minion varken gidip sylvanas'a vurması.

    -rakibin piloted shredder'ından millhouse manastrorm çıkması.

    -hunter kartı webspinner'dan captain's parrot gelmesi.

    -rakibin attığı mind control tech'in en iyi minionunuzu çalması.

    -ysera'nın aka arka'ya 3-5'lik laughing sister vermesi.

    -recombobulator'ün kartınızı çok daha işlevsiz bir miniona dönüştürmesi.

    -sizin 6-7 kartınız rakibinse tek kartı masadayken rakibin brawl atması ve masada yalnızca rakibin tek kartının kalması.

    bunlara eklenebilecek daha sayısız olay var. fazla "salty" olmamak lazım tabii. bol şanslar.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap