7 entry daha
  • kendini geliştirmiş, özellikle tiyatro edebiyatı konusunda birikimi olan ya da oyunları görmeden önce araştırmasını yapmayı ihmal etmeyen bir bey, buraya kadar tamam.

    ama oyuncularla sosyal medyada içli dışlı olması, küskünlüklerini, hayranlıklarını fazlaca belli etmesi eleştirmen olarak objektif olup olmadığını sorgulatıyor. hakkında yazdığı, twitter'da facebook'ta yazıştığı ve yakın arkadaşım olan oyunculara sorduğumda da "değerlendirmelerini merakla beklediğim bir eleştirmen" yerine "iyi bir insan, ilginç tespitleri var, beni sever, ha onu sevmez" türünden cevaplar alıyorum. bunu umarım dikkate alır. hiçbir kurumla göbek bağı bulunmayan özgür bir eleştirmen olarak en önemli hasleti özgürlüğü halbuki. bu kadar emek verdiği bir alanda sempati beslediği oyuncular, küskün oldukları, polemikler ve mentionlarla anılmasına gerek yok.

    tiyatro dünyasına sosyal medya sayesinde dışardan "ben de varım ben de varım" demese, eleştirileriyle var olsa, bunlar yazılarının önüne geçmese eminim hem oyuncu hem tasarımcı hem de rejisörler değerlendirmelerini merakla bekleyecek.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap