65 entry daha
  • hümanist nidaların kol gezeceği bir başlık olmuş.

    babam şark görevi için istanbuldan sivasa tayin istedi. istemesindeki tek sebep o zamanlar 3 yaşında bir oğlu 1 yaşını doldurmamış bir kızı olmasıydı.

    neyse sivasa tayin olduk, yerleştik. şehir dışında bir lojman dairesi tahsis edildi. sivasta sakin geçen üç ayın ardından madımak oteli yakıldı ve sivasta bir çok şeye maruz kalacağımız dört senelik macera da bu olayla başlamış oldu.

    babam istanbulda tem. de görev yaptığı için, (85-93 yılları arası) sürekli kılık değiştirmesi istenir, zırt pırt ölümle tehdit edilirdi. annem bize bunlardan bahsetmez, pazar günleri babamla dışarı çıkmama izin vermezdi. sivasta da aynı hikaye başladı.

    o zaman madımağı polis yakmışçasına bir izlenim vardı. sanki ben çakmağı çaktım, babam da benzini döktü. neyse lojmana bir kaç saldırı oldu, bunları gazeteler yazmadı, internettten sadece bir olayın kaydını bulabildim.

    -lojman kapısında nöbet tutan, gündüz çıkarken selam verdiğim bekçi amcayı öldürdüler.
    -lojmanın içinde gece evine dönen polis amca (sınıf arkadaşımın babası) onu vurdular.
    -babamın çalıştığı karakolu taradılar. (babam senelik izne çıktıktan tam bir gün sonra)
    -sivastan ankara yönüne giden otobüsleri durdurup yaktılar. (esadaş ya da dadaş olmalı)
    -karakolun taranmasından bir sene sonra aynı gün emniyet müdürlüğünü taradılar.

    http://www.zaman.com.tr/…rakola-saldiri_336261.html

    bu arada bu saydığım olaylar benim 5 ila 8 yaşlarımdan anımsayabildiklerim.

    size göre evet efendim polis zulm ediyor. şiddet gösterip tarayıp gömüyor zaten. hatta ölülerini seviyor.

    o taranan karakolun üst katında metin abi oturuyordu. hanımı hamileydi. o gece bebeğini düşürdü. bunu da hiç bir haber yazmadı.

    bu arada ufak bir not; biz ne zaman eskişehire yolculuğa çıksak, annem kardeşim ve beni sıkı sıkıya tembihlerdi. aman babam polis demeyin. çünkü otobüste böyle bir soruyla karşılaşıp, babasını polis olduğunu söylemesiyle , babasını kaybeden bir evlat vardı. bunu da kimsecikler duymadı.

    taşlamak, molotof atmak, hendek kazmak her hangi bir ırka yüklemeden yazacağım "hak aramak" sa eğer, kusura bakmayın o hakkın içine tüküreyim ben. mühimmat sevkiyatı yapan askeri taşlamak, nöbet tutan askeri taşlamak, o size silah sıkamıyor diye daha çok taşlamak hak aramaksa ben o hakkın içine sıçayım.

    sonra güvenlik güçleri niye ayarsız hareket ediyor. senin yüzünden kardeşim. sen tahrik edip sonra faşizimden bahsediyorsun.
266 entry daha
hesabın var mı? giriş yap