34 entry daha
  • son haliyle ilgili düz adam yorumu yapacağım. aslında adanın şu anki durumu avrupa'nın gelecekteki haline bir örnek. onlarca yıl boyunca ortadoğu ve afrika'da yaşananlara sessiz kalan hatta daha da karışmalarına sebep olan avrupa bunun bedellerini ödemeye başladı ve fatura gittikçe kabaracak. dünyayı bir apartman olarak düşünürsek, apartmanın bir yerinde çıkan yangın eninde sonunda diğer dairelere de sıçrayacaktır. siz çeşitli sebeplerle o yangını söndür(t)mez hatta daha da büyütürseniz eninde sonunda etkilenirsiniz.

    daha suriye'den bu kadar etkileniyorlar, yarın allah korusun bizim ülkemiz de bir suriye ve ırak gibi olursa yaşanabilecekleri düşünüyor musunuz? üstelik bizim nüfus 80 milyona yakın, neredeyse bir almanyayız. şimdiki göçün kat kat fazlası yunanistan'dan başlayarak avrupa'nın içlerine yapılacak. şimdi ne kadar engelleyebildiklerini görüyoruz, o zaman hiç engelleyemeyecekler.

    artık avrupalı aptal yöneticiler ortadoğu ve türkiye'deki istikrarsızlığın kendileri için de istikrarsızlık olduğunu anlamalılar. amerika gibi arada dev bir okyanus yok. o yüzden bu ülkelerde genel refah seviyesinin artması ve iç karışıklıkların bitmesi için kayda değer çaba göstermeliler.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap