8 entry daha
  • postmates'in mi instacart'in mi tr versiyonu olduğuna karar veremediğim oluşum. fark etmez, tr'de yoktu, yapıldı iyi oldu. belki onlardan daha da iyisini yaparlar cengaverler.

    şimdi gelelim o kadar pozitif olmayan yorumlara :

    işgücünün ucuz, alışveriş lokasyonlarının bu kadar birbirine yakın olduğu istanbul'da tutacak mı tahmin etmek zor. sadık bir müşteri kitlesi oluşabilir ama ciddi ölçek yakalaması bence düşük ihtimal.

    ben bu kadar geniş ürün yelpazeli platformlarda webde dahi ürün navigasyonunda zorlanıyorum, mobilde baya bunaldım. seçenek bu kadar fazla olunca da sadece ihtiyacım olan şeyi alıp çıkıyorum. çapraz satış konusuna ciddi çalışmaları lazım. bir de app'i indirip biraz kurcalayıp sipariş vermeyen kitleye sürpriz hediye türü bir aksiyonla kendilerini hatırlatmaları gerekebilir. ayrıca getir'in aksine ürün ve özellikle mağaza portföylerini zaman geçtikçe daraltmaları (optimize etmeleri) gerektiğini düşünüyorum. öte tarafta kapgel logolu - giydirmeli araçlarını her yerde,gerekiyorsa boş boş, gezdirmeleri lazım ki bilinirlik artsın. üzerinde güçlü markalarla ilgili sloganlar, atıyorum "ofiste starbucks keyfi kapgel'le mümkün", olsun ki insanlar hem markayı hem de ne işe yaradığını anlasın. plaza muhitlerine salsalar iş görür ama bir yandan da plazaların diplerinde bu tür cafeler gırla (başa döndüm). mesela benim aklımda kapgel sadece eve/ofise starbucks servisi olarak kalmış. diğer alışverişler içinse perakendecilerin kendi uygulamaları / websiteleri var. demek ki pazarlama eforları için bir diğer odaklanma noktası da tek appten tek siparişte çok mağaza olmalı. belki de çalışan kesimin akşam yemeği için "x'ten yemek - y'den tatlı - z'den kahve" şeklinde menüler hazırlamalılar. "mesai bitiminde ordan oraya koşturma bana sipariş et hallederim" diyebilirler ama içki sigara teslim edemeyecekleri için insanlar yine durak yapmak zorunda kalacak, durak yapıyorsam da hepsini niye duraktan almayayım vs vs.

    çok negatifledim, kuruculardan okuyan varsa samimiyetle özür diliyorum ve saygılarımı sunuyorum. ama bir yandan da tr'nin yegane melek yatırımcısından yatırım aldıklarına göre hasan aslanoba ve cankut durgun'un benimkilere benzer sorularına tatmin edici cevaplar vermişlerdir diye tahmin ediyorum.

    ne olursa olsun girişim girişimdir. kurucularına, çalışanlarına hayırlı olsun.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap