• sadece kongrelerde değil, miting, toplantı, gösteri ve nevruz kutlamalarında da olan olaydır.

    türkiyelileşme yolunda, bütün türkiye'nin partisi olduklarını iddia eden, ülkeye barış ve kardeşlik getireceklerini söyleyen ama esasında etnik bir partiden ötesi olmayanların kongre öncesi bütün vekilleri esas duruşta kürt milli marşı söylemeleri çok tuhaf değil ama önceden buna inanmayan ve itiraz edenler varken videoyu görüp çokta tuhaf bulmayan hdpliler olması daha da ilginç bir durum.

    bu birazda şuna benziyor. hdp kurulduğunda öcalan'ın kurdurduğu bir partidir dediğimizde (bkz: #37838485) alakası yok, hdp bir bileşenler partisi, içinde onlarca bileşen, stk vs var diyenler vardı. ne zamanki demirtaş hdp başkan apo'nun projesidir diye bir açıklama yapıldı. ondan sonra bütün hdpliler "biliyorduk zaten, allah allah bilmeyen var, bile bile verdik oyları" tarzı bir dönüş yaptılar. (bkz: #51296775)

    peki burada olan nedir?

    bunlar hdp'nin esasında iddia ettiği şey olmadığının açık kanıtlarıdır.

    hdp, pkk ve öcalan'ın istekleri ve amaçları doğrultusunda hareket etmek için mecburen verdiği imaja aykırı açıklamalar yapıyor. normalde destek veren hdplilerin bunlara itiraz, hadi en azından bir eleştiri yapması gerekirken bu dönüşü kabul etmekle kalmayıp üstüne bir de destekliyorlar.

    hdp'nin kongre öncesi kürt milli marşı okuması bana göre tuhaf değil, kendi amacına uygun olanı, yakışanı, aslını yapıyor neticede. burada esas mesele ikiyüzlülük...

    türk bayrağını bir milli simge, ortak kaderimizin hatırlatıcısı görmek yerine tahrik unsuru olarak görenlerin, "istiklal marşı ırkçı bir dayatmadır kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet bir/bu celal diye bir marştır yani... hangi ırktan sözediyor o?" diye öküz altında buzağı arayanların, kongre öncesi "ey düşman hep vardır kürt milleti, yıkamaz bu zamanın top gülesi, kimse demesin kürt milleti ölüdür, kürtler capcanlıdır, asla boyun eğmez bayrağımız" diye esas duruşta marş söylemeleri, üstelik bu marş sırasında başka bir grubun pkk marşı çerxa şoreşe başlamaları ayrı bir olay.

    hdp'nin aslı astarı budur.

    ülkeye barış ve kardeşlik getirecek olanlar bunlar...

    https://www.youtube.com/watch?v=dfgnsbwvm9u

    https://www.youtube.com/watch?v=n65_0bfv8eq

    https://www.youtube.com/watch?v=lzw7fisvw8e
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap