4 entry daha
  • saçma sapan tutarsız fikirler içeren bir yazının başlığı bu anladığım kadarıyla
    tartışılan ne? modern kadın eskiden olduğu kadar sekse zaman ayıramıyormuş. eskiden (modern olmayan) kadının seks yapabilmesi zaten mümkün değildi. evli olmayan kadın bakire olmak durumundaydı. modern kadının daha az sevişmesi diye bir şey zaten sözkonusu olamazdı (yazıda 50li yıllardan bahsediliyor dikkat buyrun) bu yüzden baştan saçma bir önerme.

    "çünkü o dönemde kadının önceliği; eşini mutlu etmek, yemek pişirmek, evi temizlemek ve çocuklarla ilgilenmekti. günümüz modern kadını ise, çok daha az seks yapıyor. " şimdi bu cümleyi alalım. eskiden kadın eşini mutlu etmek yemek pişirmek vb ile ilgilenirken şimdi seks yapamıyormuş! başı sonu ayrı tutarsız bir yargı. temizlik, yemek ve çocuklarla seksin alakası olamdığına göre eşini mutlu etmekten kastedilen seks olsa gerek. yani modern kadın eşini mutlu etmek amacıyla seksi bir hizmet olarak sunmuyormuş artık.

    "kendi ayakları üzerinde duran kadınlar kendilerinde 'eş görevlerini' yerine getirmek zorunluluğu hissetmiyor. prima dergisinin editörlerinden maire fahey, "40 ve 50'li yıllarda kadınlar kendilerini adeta eşlerinin ve ailelerinin mutluluklarına adamışlardı. günümüzde ise, kadınların tek derdi; kariyerleri. iş hayatları, kariyer hırsları, özel ilişkilerinin önüne geçiyor" bu cümle de diğerini doğrular nitelikte. eş görevi dediğimiz seks hizmetini yerine getirmeyen modern kadınlar varmış. bu nankörler işe gideyim, para kazanayım falan derken şöyle beyime kompil bir muamele yapayım da bana harcadığı paraların karşılığını görsün adam demiyormuş.

    sanırsın ki 1952 yılında mesela ankarada genç kızlarımız "anne ben sevgilim mehmetle tatile gidiyorum" diyip yola çıkacak kadar özgür, evlenmeden evvel cinsellik yaşayabilecek, evlendikten sonra yaşadığı cinsellikten dolayı toplumdan dışlanmayacak kadar ferahtı.
    asıl doğum kontrolu, ekonomik güç vb sayesinde artık cinselliği yaşayabiliyor insanlar. asıl şimdi kocama hizmet vereyim, adam o kadar çalışıyor benim için diyerek görev icabı yapılan seksin yerine karşılıklı haz paylaşımı yapılabiliyor.
    asıl saçma olan günaydın isimli kadınlara yönelik bu ekte, "işi gücü boşverin, zaten bir kişinin geliriyle hepimiz 50lerin amerikan filmlerindeki hayat standardına sahip oluyoruz siz de çalışmayıverin, zaten asli göreviniz temizlik, yemek ve beyinize haz vermektir" gibi bir mesaj verilmesi.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap