3 entry daha
  • matem nedeniyle sakal kesmemek kürtlerde çok yaygın bir gelenek. diğer halkları bilmiyorum. ayrıca matemden dolayı sakal kesmediğini varsaydığın adamı sakal kesmeme nedenini söylemediği halde samimiyetsizlikle suçlamak, samimiyetsiz. çık delikanlı gibi ne yaparsa yapsın sevmeyeceğim de, kendince rasyonalize edecek saçma sapan argümanlar üretme.

    edit: demirtaş kürt değil diye uyarı geldi. doğrudur. ancak zazalar da farisi halklardandır. farisilerde çok yaygın olarak düzeltecektim ama aşağıdaki entrylerden birinde "antik romadan beri" yazısını gördüm. gugıl ablaya sorunca doğru olduğunu gördüm. "insanlarda çok yaygın" deyince de biz başka bir şeymişiz anlamı çıkıyor. kürt olarak bıraktım ben de.

    ayrıca demirtaş'a sorsanız ben zaza kürdüyüm der. türkiye'de ben türk oğlu türküm diyen kürtler de var. biz demirtaş'a hayır sen zazasın, zazalar da kürt değildir mi diyeceğiz? ya da ben türküm diyen adama zorla kürt olduğunu mu kabul ettireceğiz? bir kürde "hayır sen türksün, dağ türküsün" diye baskı yapmaktan ne farkı var bunun? bence insanlar kendilerini ne olarak görüyorlarsa buna saygı duyup onu öyle kabul etmek en iyisi. hem de türkiye gibi bu konularda insanların aşırı duygusal olduğu bir ülkede.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap