23 entry daha
  • galiba surely you are joking mr feynman adli muhtesem kitabinda, bilimadamlarinin sanatcilardan daha ustun oldugunu sanatci bir arkadasina anlatisiyla kalbimde yasamaya devam eden guzel insan.

    hala bilimadami olamasam da, hayat ve evren hakkindaki cehaletlerini romantik abidik gubidikliklerle ortmeye calisan sanatci dostlarima, her firsatta feynmanin "sanatcilar o kadar da cool degiller" argumaniyla ayar veririm, aldigim ayarlarin da zamanin sonsuz akisinda kaybolmalarina izin veririm. biraz dramatiklestirdim ama ana fikri boyleydi.. allah rahmet eylesin

    "bu cicegin guzelligini takdir ediyorsun, estetik duyguna hitap ediyor ve icinde kim bilir ne firtinalar kopariyor. senin kadar olmasa da, ben de onun guzelliginden zevk aliyorum. senden daha az yogun olmakla beraber ben de begeniyorum ve hissediyorum. ote yandan, bunlarla birlikte, ben cicegin molekuler yapisini dusundugumde de heyecanlaniyorum. onun nasil evrimlestigini dusunuyorum, bocekleri cekmek icin burundugu parlak renkleri, bu renkleri boceklerin nasil algiladigini hayal ediyorum. dahasi bu cicegin mukemmel matematiksel simetrisinden hoslaniyorum. olan biten kimyasal reaksiyonlari hatirlayip hayranlik duyuyorum. sense, sanatci dostum, butun bunlardan yoksunsun. derslerde ogrensen bile, dogan geregi gercekten anlayamayacak ve bir zevk alamayacaksin. ve bu, senin estetik duygunun cok cok uzerinde, cok daha saf bir duygu"
285 entry daha
hesabın var mı? giriş yap