584 entry daha
  • özellikle kira piyasasında iyice kendini gösteren bir balondur. bu balonu başıma gelen bir örnekle açıklamak istiyorum.
    bundan 3 ay önce yeni bir ev tutma isteği ile bir ev arayışına girdim. normalde ev aradığım semtte evlerin kirasının 700 civarı olduğunu biliyordum. ama ev aramaya başlayınca gördüm ki ortalık uçmuş 800,900,1000,1500'ler havalarda uçuşuyor.
    biraz zor durumdaydım açıkçası kötü bir eve de çıkmak istemiyordum. sonunda bir evi gözüme kestirdim telefonda ev sahibi ile konuştum ve 800 liraya anlaştım.(normalde evin ederi 700 lira bile değildir.)
    sözleşmeyi yapmak için ev sahibinin oğluyla evin orada buluştuk, sözleşmeyi incelediğimde ise gözlerime inanamadım sözleşmeye kira 850 yazılmış, 1000 lirada depozito.
    "biz böyle anlaşmamıştık" falan derken.
    elemanın ağzından çıkan şey "bunun ederi bu, burada piyasa bu siz tanıdıksınız(karşısındaki dukkanın sahibini tanıyorum o aracı oldu.) diye bu para yoksa 925 liraya sahibindene ilan verecektim, vermedim."
    hemen babasını aradım bu nasıl iş diye, babası: "oğlumu çiğnemeyim 850 yazmışsa 850 olsun seneye zam yapmayız" dedi. beynime kan sıçramıştı neyse sakinliğimi koruyarak bu semtte değil 850'ye 800'e bile bu evi veremeyeceğini anlatmaya çalıştım. adamın verdiği örnekler aslında bu balonun nasıl büyüdüğünü çok güzel anlatıyordu. "yan taraftaki 1+1 750 liraya ilana çıkmış sahibinden de benim ev 3+1 az bile istiyorum."
    masadan kalktık evide tutmadım.
    başka bir evi tuttum falan filan bu konumuzla alakasız.
    3 ay önce sahibinden de ilana çıkmıştı 875 tl yazmıştı.
    geçen gün merak ettim kiraya verebilmiş mi diye. ilanı açtığımda gördümki üç aydır kiracı arıyor ve kira fiyatı 800 liraya düşmüş.
    tahminim 700 liraya kadar ineceğinden yana.
    işin özetine gelirsek özellikle internetin yaygınlaşmasıyla (sahibinden.com vb ) insanlar sırf açgözlülüklerinden mallarını, evlerini ederinden yüksek sunuyorlar. tabiri caizse bir enayi düşürürüm belki diye. bu arkadaş benim gibi bir kiracı kaybetti diye eminim 3 aydır dövünüyordur. işte bu emlak balonuda bu arkadaşın balonu gibi yakında patlar benden uyarması...

    sonuc editi: eleman 7 ay sonra 700 liraya bir öğrenciye kiraya vermiş. ortak tanıdık esnaf abiden duydum. ıyiki tutmamışın bu şerefsizin evini dedi. *
11046 entry daha
hesabın var mı? giriş yap