9 entry daha
  • 12 yıl önce geçirdiğim kafa trawması sonrası ön dişlerimden birkaçını kırmam neticesinde kısa sürede dişlerimde oluşan iltihapları antibiyotik ile her şişme olduğunda bastırmam sonucunda kanal tedavisine cevap alamadık. antibiyotik iltihaplı bölgeleri taşlaştırıyormuş. öncelikle aklınızda olsun bir sorun varsa kesin çözümü araştırın.

    neyse sonuçta üstünden 12 yıl geçmiş ve 12 yıldır hayatımın bir kısmının içine etmiş bir diş ile direk özel bir polikliniğe gittim. güzelce iğneleri batırdılar. sonra tabi ne olduğunu hiç hissetmedim. kökü temizledik çok büyük bir kist oluşmuş falan dedi. dikişi gerçekleştirdi. buz verdi ve işlem tamam dedi.

    öncelikle şunu unutmayın. sakın buz tedavisini 1-2 saat yapıp bırakmayın. tam 48 saat boyunca artarak şişti yüzüm. gözüm kapandı. kanama 24 saat durmadı. ilk iki gün 4 apranax ile hafif ağrı şiddetinde geçti. apranax ağrıyı geçirmedi. bazıları ağrı kesici sayesinde ağrım yok diyor, sanırım bendeki 12 yılın birikimi olsa gerek.

    buzu 12-18 saat press yapın sakın ihmal etmeyin. özellikle şişmiş yüzde baskı yapan bir ödem emin olun dişten daha fazla ağrı yapıyor. 26 saat sonunda rahatlamaya başladım. antibiyotik kullanımını da ihmal etmeyin. yemeğinizi 12 saat sonra rahat yiyebiliyorsunuz. ama ağzınızı temiz tutmaya çalışın tuzlu su ile çalkalayın. 2. gün listerin ile gargara yapmaya başladım.

    şu an itibari ile dikişleri aldırdım ve çok rahatım. tabi hala dişimde ufak bi sızı ve yemek yerken üstüne bastıramıyorum. tedavinin tamamlanması 6 ay sürebilir dedi doktor.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap