7 entry daha
  • an itibari ile bugün yayınlandığı son bölüm olmuş, bir daha yayınlanmamak üzere hatıralara gömülen sabık programdır.

    mbd'nin* son duyurusu şöyle olmuştur:

    (alıntı) "kuzgundan dinlediğim düzensiz aralıklarla devam ettirdiğim radyo programım, ilk olarak 29 kasım 2012'de yapıldı. 3 yıl dolmak üzere. ilk programı 20 kişi dinlemişti. ilk yıl 20 kişilik bir ortalaması vardı. sonra 30'a çıktı, git gide arttı. ilk yıldan, hatta ilk programdan beri dinleyenler var, son zamanlarda sürekli dinleyip müdavim olanlar var. hepsi kıymetlidir, çok güzel şeyler paylaştık. gezi olayları oldu korsan yayın yaptık, bahçeli istifa et dedik, mitoloji anlattık, geyik çevirdik, mavra yaptık. önceleri livestream üzerinde idi, sonra mixlr'a geçtik.
    fakat son birkaç programda, sanırım popülarite artınca, fazla troll saldırısı oldu. son program artık güzel güzel sohbet etmemiz engellendi, ortam bozuldu. her ne kadar programdan engellesem de yılmadılar, tekrar tekrar geldiler. 150 kişi dinlerken bile olmuyordu, bu program çok yoğun bir şekilde oldu. ve bir tehlikeyi de gördüm: düşünsene 150 kişi dinlerken böyle bir saldırı yapıldığını.
    radyo benim için stresi, derdi, kederi boşaltma yeri oldu. neredeyse her program efkarlı ya da gergin girip, mutlu, huzurlu bir adam olarak bitirdim. dinleyiciye bir şeyler kattıysa ne mutlu, bana çok şey kattı.
    fakat böyle bir tehlike varken devam edemem, radyoda hep samimi ve güzel insanlardık, güzel güzel sohbet ediyorduk. çekincelerimiz olacak, şimdi gelip biri buraya sıçacak diye bekleyeceğiz devam edersek; olmaz. rahatsız olduk bir kere.
    o yüzden programı sonlandırıyorum. eğer sadece kullanıcıların yorum yapabildiği, onların da önce benim onayımdan geçtiği bir sistem bulamazsam, ki araştırdım yok, internet üzerinden yayını sonlandıracağım.
    fakat tabii bu konsepti tamamıyla bitirmiş değilim. "ölü ozanlar cemiyeti" çağrısı yapmıştım, onun konseptini farklı belirlemiştim. ikisini birleştiriyorum; ilk çağrımda söylediklerimi yok varsayınız.
    yeni konsept şu: ölü ozanlar cemiyeti kulübümüz olacak, kuzgundan dinlediğim sohbetleri yapacağız. format aynı, ben bilinç akışı usulünde konuşacağım, dinleyiciler soru soracak, katkı yapacak. kimi zaman gündemli, kimi zaman gündemsiz. bu sohbetler kulübün çekirdeğinin oluşması için bir bahane olacak.
    güzel geçen sohbetleri kameraya çekip yayımlayacağız youtube'da.
    hasılı, bir liste oluşturuyorum şimdi. ad, soyad, telefon numarası bilgilerinizi bahadirhandincaslan@gmail.com'a atın, ilk kuzgundan dinlediğim sohbeti için yer ve saat netleştiğinde bilgileri ileteceğim. bize bir de gönüllü kameraman lazım, kamerası olan ve çekim yapacak arkadaş da iletirse çok sevinirim.
    hevesim kursağımda kalmasın, hevesiniz kursağınızda kalmasın. herkese şimdiye dek geçirmeme vesile olduğu güzel zamanlar için teşekkür ederim. mbd..." (alıntı sonu)

    bilgi ve sohbet dolu o güzel saatler hep hatırlanacaktır...
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap