129 entry daha
  • (#56165136) nolu entryimde olayın 1996-1999 arasında olduğuna kanaat getirmiştim.

    şimdi sıra nasıl öldüğünde,

    öncelikle çoğu yazar tarafından yukarıda beyan edilen teorileri çürüterek başlayayım:

    teori 1: "adam yakın zaman önce öldürüldü ve o asansörün uzun süredir kullanılmadığını bilen katil tarafından asansöre atıldı."

    antitez 1: hiçbir katil kullanım dışı bile olsa getirip de öldürdüğü adamı izmir'in göbeğindeki bir otopark'ın asansörüne bırakmak gibi bir riski alamaz. denize bile atsa bulunma ihtimali daha az olur. tabii eğer cinayet otoparkta işlendiyse ve katilin cesedi taşıyacak arabası yoktuysa bu teori belki mümkün olabilir.

    teori 2: “adam içerde kapalı kaldı, sesini duyuramadı ve öldü.”

    antitez 2: sanırım bunu birisi belirtmiş ama tekrar etmekte sakınca yok, eğer kapalı kalsaydı ölümünü beklemek yerine asansörün tavanını ya da kapısının cam kısmını bir şekilde kırmaya çalışır ve başaramasa bile bıraktığı darbeler belli olurdu. ama görebildiğim kadarıyla asansörde hiçbir şekilde darbe izi yok.

    teori 3: "adam çok önceden öldürüldü ve ceset başka bir yerde saklıydı. cesedin bulunacağından korkan katil yakın zaman önce cesedin yerini değiştirmeye karar verdi ve uzun zamandır kullanılmadığını bildiği bu asansöre bıraktı."

    antitez 3: eğer katil bu durumda kaldıysa bu sefer daha güvenli bir yere saklamayı tercih ederdi. ve bu yer ilk antitezde belirttiğim gibi izmir'in göbeğindeki bu asansör olmazdı.

    --------------------------

    sözlükte dönen başlıca teoriler bunlardı. şimdi gelelim benim teorime:

    adamın üzerinde kumaş pantolon ve tshirt var. fakat ayakkabı ve çorap yok ortalıkta. hemen ayağının dibinde bir poşet var. ve yatış şekli cenin pozisyonu. o asansörde uyumak zorunda kalsam nasıl uyuyabileceğimi hayal ettim bir süre ve aynı o şekilde uyurdum büyük ihtimalle. kafa asansörün kapısının açılacağı yöne doğru bakıyor. poşetin içinde ne olduğuyla ilgili hiçbir bilgi göremedim. adam elinde naylon poşetle beraber asansöre biniyor. ve uyumaya başlıyor. adam kesinlikle evsiz.

    şimdi geldik kilit noktaya: ayakkabı ve çorap nerede? burası önemli çünkü bu teoride asıl olay bu noktada bitiyor. adamın evsiz olduğunu ve sadece tshirt ve pantolonla uyuduğunu varsayarsak kışın ölmüş olma ihtimali çok düşük. izmir’de yaşamadım ve yağmur düzeniyle ilgili bir bilgim yok. ama yazın ciddi miktarda yağmur yağmadığını varsayarsak ilkbahar ya da sonbaharda öldü. yazdan gelen alışkanlıkla tshirtle yatabildiğine göre tahminim sonbaharın başlarında öldüğü...

    sonuç: adam aşırı yağışlı bir izmir günü boyunca dışarda dilendi ve günün sonunda yiyecek bir şeyler alıp veya çöpten toplayıp otoparka gitti. ayakkabıları su geçirmişti ve ıslak ayaklarla hasta olmamak için ayakkabısını ve çorabını çıkarıp ertesi sabah kuru bir şekilde almak üzere otoparkın güneş görebilecek bir yerine bırakıp her gün yaptığı gibi zemin kattaki kullanılmayan asansöre girdi, yemeğini yedi ve uykuya daldı. ardından kalp krizi, zehirlenme ya da başka bir sebeple uyku sırasında öldü. üzerinden çıkan banknotlara gelirsek, bir şey için para biriktiriyordu sanırım. kimbilir ne hayali vardı...

    not: dediğim gibi bu sadece bir başka teori ve %100 doğru olmak zorunda değil. hatalarım varsa yeşillendirebilirsiniz.
250 entry daha
hesabın var mı? giriş yap