• usul hataları yüzünden belçikada her yıl onlarca suçlunun serbest bırakıldığını konu eden 2013 yapımı yönetmeni jan verheyen olan akıcı, izlenilesi güzel film. sözlükte bile başlığı olmayan bu filmi dücane cündioğlunun twitterda paylaştığı film önerilerinden biliyorum, yeri değil ama teşekkür ederim kendisine sayesinde çok güzel filmler izledim. neden önerileri sonrasında sildiğini anlamış değilim ama. neyse.

    --- spoiler ---

    luc ailesiyle mutlu, başarılı bir adam. günün birinde (filmin başında) karısı ve kızını kaybediyor. çok sarsıcı o anlar.
    katili suçlandığı belgedeki imza eksikliği yüzünden serbest kalıyor, tüm suç delilleri iptal sayılıyor. luc da kendi adaletini sağlayıp katili öldürüyor. bunun sonrasında davaya medya ve toplum dahil oluyor, adalet bakanlığı korkmaya başlıyor. ben şok tabi... bizde böyle durumlar o kadar çok oluyor ki adaleti hukuk sistemi sağlamayıp kişi suçluyu cezalandırınca, o kişinin akibetini sorgulamıyoruz bile çünkü direk suçlu sayılıp "adaletin" kollarına bırakılıyor.
    filmin sonunda belçikada yaşanan usul hataları yüzünden her yıl katil, hırsız, tecavüzcü vb. serbest bırakıldığı ve bunun düzelmesi için 10 yıldır hukuk mücadelesinin sürdürüldüğü yazıyor.
    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap