21 entry daha
  • yasadiklari her turlu olumsuzlugun altinda kendilerine karsi gudulmekte olan yanli bir politika oldugunu dusunen ve bu yuzden de gercek sorunlari kavrayamayan insanlarin cogunlukta oldugu bir millettir.

    hicbir hakkimiz yok eziliyoruz derler. ancak secimler soz konusu oldugunda kendi oylarinin buyuk bir sehirde yasayan bir insanin oyundan en az 20 kat daha degerli oldugunu gormezler. ankara'da bir milletvekili secebilmek icin 30000 oy gerekiyorsa, doguda herhangi bir sehirde 2000 kisi ile bir milletvekili secilebilmektedir.

    haa simdi ama biz istedigimiz insani aday gosteremiyoruz, istedigimiz adayi secme ozgurlugumuz yok diye devlete laf edenler olacaktir kesin...bu serzenis dogrudur ancak icinde buyuk bir yanlis barindirmaktadir. istenilen adayin secilemeyisinin asil sebebi asiret sisteminde gizlidir. asiret agasindan baska kimse milletvekili adayi olmaya cesaret bile edemez, asiret uyeleri de baska bir adaya oy vermeyi akillarindan bile gecirmez. ozgurluk diye bagiran ve kendini solcu, aydin kisi olarak betimleyen ve kurtlerin devlet tarafindan ezildigini surekli gundeme getiren cok bilmis arkadaslardan bu konuya dair en ufak bir aciklama gelmemistir garip olarak. hatta birakin aciklamayi dahil oldugu asiret ve agasi ile gurur duymaktadir. secilen milletvekillerine gelince, aralarinda uyusturucu ve cete davalari devam eden veya bu suclardan ceza alan sahislarin oldugu dusunulurse secildigi bolgeye ne kadar "fayda" sagladiklari da tartismasiz bir sekilde ortaya cikacaktir.

    asiret reisinden ziyade hadep'ten aday olan ancak bolgede cok yuksek oy almasina ragmen hadep denen partinin ulke capinda baraji gecememisinden dolayi milletvekili secilemeyen kisilere gelince... evet bu demokrasiye ve esitlige aykiri gibi gorunmektedir ve secim sistemindeki bir yanlistan kaynaklanmaktadir. tipki benim oyumun, doguda yasayan bir kisinin oyunun 30'da biri kadar degeri olmasi gibi.

    ancak bahsi gecen partiye daha dogrusu partinin temsil ettigi anlayisa bakinca ozgurluk istemelerine ragmen pek de ozgurlukle isleri olmadigi ortadadir. masum insanlarin, cocuklarin olduruldugu bir orgutu acikca desteklemek hangi ozgurluk anlayisina isaret eder bunu mantikli gerekcelerle aciklamak mumkun degildir. yani oldurenlere ozgurluk var, oldurulenlere yok. ki her sey bir kenera kurt haklarini savundugunu soyleyen bu bolucu orgut en cok da kurt vatandaslara zarar vermistir. orgut yuzunden canindan, isinden, ekmeginden olan kurtlerin gene bu orgutu desteklemeleride ayrica buyuk bir celiskidir. ancak dedigimiz gibi her seyin sorumlusu olarak devleti gorduklerinden asil sorunun ne oldugunu goremeyen bir milletir kurt milleti...

    simdi tum bu celiskiler ortada duruken, yapilan bunca eylem herkesce biliniyorken cikip bunlari dile getirmek, elestirmek ve yermek fasistlik degildir. ya da bunlar sadece bu insanlara karsi bir onyargi ile dile getirilen seyler de degillerdir. ancak su aciktir ki kendi hatasini goremeyen bu millet, dile getirilen her elestiriye reaksiyon gostermek icin programlanmistir sanki. asil onyargi kendi kafalarindadir ve eger birisine fasist denilecekse bunlara kurt fasisti denmelidir. yoksa kimsenin kurt, turk diye bir ayririm yaptigi yoktur. ancak kendini ve ulkesini bolunmeye karsi korumak, terorisitlere gerekli cezalari vermek ayrim yapmak degildir. eger birisi ayrim yapiyorsa kendini turkiye cumhuriyeti vatandasi saymayan, hissetmeyen ama buna ragmen bu ulkenin ekmegini yeyip her turlu imkanindan faydalanan ve iclerinde bulunduklari celiskilerin farkina varamayan kurt milletidir.

    (bkz: kurt sorunu/@niketese)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap