aynı isimde "bird box (film)" başlığı da var
8 entry daha
  • öncelikle bu kadar az entry girilmesine şaşırdığım kitap.

    saglam bir gerilim kitabı okumak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

    zombilerden, dünyaya göktaşı çarpmasına kadar bir çok felaket senaryosu okuduk bugüne kadar. evet kafes te bunlardan biri.

    bilinmeyen bir sebeple insanlığın tehlikede olduğu bir dönemde, bir kadının çocuklarıyla birlikte hayatta kalma çabası diye de özetlenebilir...

    ben de iki günde okudum kitabı, çok sürükleyici. bir arkadas stephen king kitaplarından beri boyle gerilmemiştim demiş, katılırdım bu fikre, grange, flynn, larsson gibi yazarlara da ayıp etmiş olmaktan korktugumdan bir şey demiyorum.

    gercekten gerilim adına kitap cok basarılı. paralel kurgusu, yaratıcılığı ve sürükleyiciliği ile son yıllarda okuduğum en iyi kitaplardan biri.

    --- spoiler ---

    ağır spoiler var yazının devamında, dikkat!

    iki hikayeyi aynı anda anlatıyor olması çok başarılı. kitabın özellikle giriş ve gelişme kısımları beni hayran bıraktı.

    finali biraz hızlı gelişmiş. özellikle dogum anında evde beklenen kaosun da kopmuş olması, o kaosu tam anlayamamış olmak beni biraz soğuttu diyebilirim

    yemek meselesini fazla es geçmiş. bence baska kaynaklar da üretmeliydi. ya da başka keşifler. ya da evde yaşam detaylari biraz daha anlatılabilirdi. evde yaşayan karakterleri derinleştirseydi çok daha tadından yenmez olurdu.

    finalinden anladıgım kadarıyla devamı gelecek. yapmasa daha iyiydi. usta king'in kimbilir kaç kitabı vardır. öyle hikayeyi anlatır bitirir. eliniz kalbinizde kalırsınız.

    yani hikaye başarılı bir şekilde bitti işte, uzatmasa daha iyi gibi düşünüyorum.

    ama sevdim bu malorie'yi de, ufaklıkları da. umarım ikinci kitap kendini tekrar etmez...

    --- spoiler ---
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap