177 entry daha
  • yarı tanrı olduğunu iddia eden, ama benim 3/4 tanrı olduğuna te birkaç sene önce karar verdiğim bir arkadaşımla sohbet etmek.

    "- ya sorun benim kendimle çok fazla uğraşmayı bir varoluş haline getirmiş olmam.

    - yorum yapmadan önce benim sana sorum şu: hayattaki amacın nedir? ne olmak, ne yapmak istiyorsun?

    - içime sinen bir hayat yaşamak. kendime açıklayabildiğim şeyler yapmak, kendimle çelişmemek, başkalarında yanlış beklentiler uyandırmayan, "neyse o" biri olmak.

    - 1. içine sinen bir hayatın tanımı başkalarının senin hakkındaki beklentileri ile uyumlu olmak mı?
    2. neden yaptığın şeyleri kendine açıklaman gerekiyor? “canım istedi yaptım” demiyorsun?
    3. kendinle çelişsen, etkisi, sonucu ne olacak?

    - 1. hayır tam olarak öyle değil. kriterim daha geniş: "doğru bulduğum ve uyguladığımda içime sinecek davranış hangisidir?" ama işte "dagny bunu hayatta yapmaz" denen hallerde o şeyi yapmak da içime sinmeyecek. yani huyum suyumla ilgili temel beklentileri boşa çıkarmamak da bahsettiğim kritere dahil.
    2. bilmiyorum ama gerekiyor. ve canım zaten öyle biri olmak istiyor çünkü. başka türlü hiç düşünmedim ki.
    3. onu da bilmiyorum. ama bu fikir beni çok rahatsız ediyor, geriliyorum, çelişirsem iyi biri olmam gibi geliyor.

    - bence konunun temelinde bir hata var. kendi içinde uyumlu olmayı bir amaç haline getirmek, bir tür obsesif kompulsif bozukluk gibi geliyor bana: sürekli evindeki kilimin kenarını düzelterek mükemmel olmasını sağlayan insanlar gibi, sonu olmayan bir yol. uzun uzun konuşmamız gerekli :)"

    adam, neydi uçak mühendisi miydi, işte o haline bakmadan, oturmuş çatır çatır, yeni uçak projesinin detaylarıyla uğraşır gibi benim derinliklerimle uğraşıyor. ve bunu yıllardır yapıyor. her defasında.

    benim gibi "mantık silsilesine ve sebep sonuç bağlamına" aşırı takık bir ruh hastasına başka türlü gelinmez çünkü. "cnm yhaaa :/" dediğin zaman benim cevabım, belki söylemeyeceğim ama, aslında "ee canın da ne yani ne? canın olunca noluyor amk?" filan olacak.

    benim bu sorunumu çözmem lazım ya. 32 yaşına giricem bu sene, insan kendini yeniden ne kadar inşa edebilir bilmiyorum ama bunu çözmem lazım. bu böyle olmaz, olmuyor, olmayacak.
1979 entry daha
hesabın var mı? giriş yap