12 entry daha
  • "2015'e baktığınızda ne görüyorsunuz? pek parlak bir yıl olduğu söylenemez. hatta tam tersi. hep beraber çok kötü bir yılı geride bıraktık. iki seçimli bir süreçten sonra akp iktidarını sağlamlaştırdı. iktisadi olarak koşullar emekçilerin aleyhine kötüleşti. toplumsal hayat gericileşmeye devam etti"

    "ama bence tüm bunlardan önemlisi, türkiye'de ölüm sıradanlaştı. toplumun her kesiminden insan bu yıl boyunca hiç durmadan öldürüldü. kadınlar, gençler, çocuklar öldürüldü. militanlar, siyasetçiler öldürüldü. emekçiler, yoksullar öldürüldü. kitlesel katliamlar yaşandı. türkiye'de ölüm hep kol geziyordu. ama belki de ölüm hiç bu kadar sıradanlaşmamıştı."

    "türkiye kötüye giderken, çok kötü bir yıl geçirirken dünya farklı mıydı? ne yazık ki hiç farklı değildi. dünyada da açlık, sefalet yaygınlaşmaya devam etti. ırkçılık ve gericilik güçlendi. savaşlar ve katliamlar can almaya devam etti.

    "daha kötü olamaz mı diyorsunuz? acele etmeyin. bu düzenin yarattığı karanlığın daha ne kadar koyulaşabileceğini sakın küçümsemeyin. karanlığın sonu yoktur. yaşadığınız veya tanık olduğunuz karanlıktan daha karanlığı hep vardır."

    "bu ülkede henüz kimse lehine bir şey çözülmüş değil. kavga sürüyor ve bu kavganın en önemli unsurları şimdi buradalar. türkiye'nin ilerici birikimi tüm çabalara karşın bu topraklardan sökülüp atılamadı. ama mücadelenin daha da sertleşeceğine dair işaretler çoğalıyor.

    bu mücadelede türkiye ilericiliğinin aklı burasıdır. bu aklın etkisi ve gücü yalnızca aklın niteliğiyle belirlenmez. aklın genişlemesi de gerekir.

    birbirimizin değerini biliyoruz.

    birbirimize güveniyoruz.

    çoğalabileceğimizi, dışarıda aramıza katılacak binlerce insanın varolduğunu görüyoruz.

    türkiye ilericiliğini bir bütün olarak direnmeye, boyun eğmemeye çağıracağımız gün yaklaşıyor. türkiye bu çılgınlığa, bu karanlığa teslim olamaz. bu ülke tamamen deliremez. türkiye ilericiliği elbette ayağa kalkacak ve bu ülkeyi gerici sürüye teslim etmeyecek."

    http://haber.sol.org.tr/…yangin-yerinde-dedi-142215

    tanım: örgütlenen laiklik ve aydınlanmanın davetidir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap