6 entry daha
  • offf zekaya bak. dbe'ye girmenin mantıktan ve tutarlılıktan değil popülist olmaktan geldiğini çözmüş bir adamın gözleri kamaştıran zekası.

    bakın mesela fransız devrimi'nde de insan öldürüldü, cumhuriyet devrimi'nde de insan öldürüldü, iran islam devrimi'nde de insan öldürüldü. o zaman bunların hepsi eşit yaa.

    hatta 12 eylül de darbeydi, 27 mayıs da darbeydi, o zaman bunların ikisi de eşit.

    benim bildiğim kadarıyla kürtlerin özerklik benzeri talepleri arasında türkiye'deki tüm okullar kürtçe olsun, her yerde kürtçe müzik dinlensin, türkçe edebiyat yasaklansın gibi talepler yok. neredeyse tamamen kürtlerin yaşadığı, türklerin tayini çıkmasın diye dört takla attığı yerlerdeki özerklik taleplerinde, temel insan haklarına aykırı olan veya türklere milliyetçi duygularının zedelenmesinden başka zarar verecek bir şey göremiyorum.

    ışid'in veya genel olarak islamcıların talepleri, başta temel insan haklarına aykırı olmakla birlikte, sadece inananları değil herkesi zorunlu olarak etkiler. dinin etkili olduğu yerde modern yaşam diye bir şey olamaz. islamcılık özellikle kadınlar için ömür boyu mahkumiyet demektir. ama bunları bizim kendini atatürkçü sanan erbakancılarımız sallamaz tabii. ülkenin dörtte üçü seküler kesim için ışid kampından farksız durumda. ama islamcı taleplerle seküler talepleri aynı görücez de mi :))))))

    ha bu arada bu adamların araya çaktırmadan kattıkları yalana da örnek vereyim. bir süre öncesine kadar baas politikaları sayesinde farklı mezheplerden, dinlerden insanların görece birlikte yaşayabildiği yerlere avrupa'dan, körfez ülkelerinden, çeçenlerden, türkistandan giden tipler "oranın yıllardır sahibi" oluvermişler, biz de inandık.

    edit: ben bu adama laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçtim. suriye'de ypg'nin talepleriyle ışid'in taleplerinin neden aynı kategoride görülmeyeceğini iki saat anlattıktan sonra oradan bir cümle alıntılayıp dediklerime cevap vermemiş demek üzerinde bayağı uğraşılmış bir anlama bozukluğu gerektiriyor. kendisine çakma sikkofield ünvanı verip aranızdan ayrılıyorum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap