165 entry daha
  • bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunan araçtır;

    * liste fiyatı benzinlide 134.000.-tl, dizelde ise 149.800.-tl'den başlar; işte güncel fiyat listesi: http://www.mercedes-benz.com.tr/…12016_rev02web.pdf

    bu arada eklemek isterim, kasım - aralık 2015'te cazip kampanyalar vardı ve bir çok kişi bu arabayı liste fiyatlarının altında hatırı sayılır indirimler ile aldı. genel kural olarak şunu unutmayın; araba almak için en uygun zaman sene sonudur; ithalatçı şirketler, hem yıl sonu kotalarını tutturmak hem de ellerinde kalan stokları eritmek için, kendi finans şirketleri ile hem yüksek indirimler hem de cazip kampanyalar düzenler; çok avantajlı alımlar yapabilirsiniz. tersinden hareketle; araba almak için en kötü zaman yıl başıdır; bayiiler, satış yapmak için kendilerini zorlamadıkları gibi, kota problemleri vb. de yoktur, burunlarından kıl aldırmaz; eğer paranız kıymetliyse ki öyle olması gerekir, mecbur olmadıkça, senenin ilk dokuz ayı içerisinde sıfır km araba satın almayın.

    * mercedes c serisi'nin w205 yani şu anda satışta olan ve yaklaşık bir küsür sene önce satışa çıkartılan kasası aynı zamanda gayri resmi olarak mini s class olarak da adlandırılır; bu kasa ile daimler, c serisini bir üst segmente çıkartırken, cla modelini giriş modeli olarak lanse etmeye başladı; bu nedenle cla ile c arasında cla lehine fiyat farkı vardır. örnek bir inceleme için şuradan bakın derim: http://www.carscoops.com/…015-mercedes-c400-is.html bu arada a ve b serilerinden hiç bahsetmiyorum bile, gördüğüm kadarı ile onlar arabadan sayılmıyor. dolayısıyla, mercedes e'den başlar, en azından artık, doğru bir değerlendirme değildir.

    * yeri gelmişken bir başka ekleme ile şu renault dizel motor konusuna da değineyim; arkadaşlar, durum şu; türkiye gibi bir kaç ülkede, motorlu taşıtlar vergisi, araçların sahip oldukları motor hacmi üzerinden belirleniyor; dünyadaki genel uygulama ise genellikle kasko değeri üzerinden. böyle olunca, daimler, bu ülkelerde, dünyanın geri kalan çoğunluğunda sattığı yüksek motor hacimli araçları çok fazla satamıyor; daha doğrusu satıyor elbette ancak, para problemi olmayan yüksek alım gücü olan müşterilere. o zaman ne yapması lazım; kendi arabalarında düşük motor hacimli benzinli ve dizel motor kullanması lazım. benzinli araçlarda sorun yok; mercedes e180'de olduğu gibi, elindeki benzinli 1.6 motoru e serisine yerleştirip düşük vergi diliminde çok güzel satış yapıyor; ancak dizel motorda sorun var. çünkü daimler'in elinde bulunan ve dizel araçlarda kullandığı motorlar 2.2 litre ve bunları 1.6 litre olarak konfigüre edip kullanmak çeşitli nedenlerle mümkün değil; hatta mercedes'in kendi ürettiği ilk 2.0 litre dizel motoru yeni lansmanı yapılan w213 kasa e serisinde kullanılacak.

    peki bunun üzerine daimler ne yapıyor; türkiye gibi ülkelerde kullanmak üzere, dönüyor, araştırma yapıyor ve renault ile birlikte nissan'ın geliştirdiği, dci motorları almayı feasible buluyor. çünkü kendisinin sıfırdan 1.6 motor geliştirmek için yapacağı ar-ge harcaması mevcut bir motoru almaktan çok daha pahalıya gelecek; üstelik bu motorlar yıllardır milyonlarca araçta sorunsuz bir şekilde denenmiş ve rüştünü ispat etmiş; bu motoru alıyor, kendi standartlarına göre üzerinde değişiklikler yapıyor ve türkiye gibi ülkelerde satışa sunuyor. önemli olan, bu motor ile insanlara yeni c serisini nispeten uygun fiyatlar üzerinden sunabiliyor. elbette mercedes fiyatları hep yüksek olacaktır; burada yine çok düşük fiyat beklentisi olmaması lazım. önemli olan arabanın bütünlüğüdür. siz sadece bir parçasını alıp ön plana çıkartırsanız bu, fili, sadece hortumunu kullanarak tarif etmeye benzer ve doğru bir açıklama olmaz. önemli olan müşterinin, arabadan aldığı genel sürüş hissi, kullanım duygusu ve tecrübesidir.

    dolayısıyla, yeni c serisini, sadece dizel motoru üzerinden eleştirenlere pek ses etmeyin, onlar yine fikirlerini söylesin, elbette haklısın deyin.
745 entry daha
hesabın var mı? giriş yap