13 entry daha
  • geçenlerde youtubeda bir video izlemiştim, tarkanın eski koruması mı ne öyle bir adam ehlisünnet tv muhabirine "bu ülkeye şeriat gelmez" diye söze başlayıp, memleketim imsanının hırsızlığından, herkesin bir şekilde bu ülkenin kanını emmeye çalıştığından bahsetmişti. bu akademik teşvik ödeneği vesilesiyle bu adamın sözlerinin ne kadar doğru olduğunu gördüm.

    bir şekilde bu teşviği hesaplayan, verilen dosyaları kontrol eden bir komisyonda görev aldım. aman allahım neler var neler. koca koca adamlar, ünvanlarını say say bitiremeyeceğiniz okumuş eşşekler, 5-10 puanı nasıl ve hangi uyanıklıkla alırım hesabına ne dosyalar hazırlamışlar. haber yapsam ülke çalkalanır yemin ederim.

    örnek: adam iyi kötü yayınlarını dosyaya koymuş, bakmış ki çok da bir şey etmiyor. daha doğrusu 30 puan sınırını ancak aşmış, yani aylık 250-300 tl teşvik alabilir. ama beyzademe yetiyor mu? elbette hayır. akademik teşvik puanını artırmak için bu defa başlıyor dosyasını saçma sapan şeylerle doldurmaya. umduğu şey de şu: "olur ya komisyon fark etmez bu cinliğimi, benim puanı aynen kabul eder, ben de aylık 500-600 tl cukkalarım." peki bunun için ne yapmış bu adamlar? mesela teşvikte puan verilmeyen çalışmasını, alakasız atıfları dosyaya koymuş, puan istiyor. dahası dandik bir teşekkür plaketini, ne bileyim "sempozyumumuza katılımınız için teşekkür ederiz" yazılı kağıdı kendisine verilmiş bir ödül gibi gösterip 30-40 puanı kapmaya çalışıyor.

    yahu bu gözler şunu yapan adamın dosyasını gördü: yüce akademisyenimiz belediyeyle bir projede ortak çalışma yürütmüş. dosyasına da bu projenin belgesini koymuş, 20-30 puan neyse buradan teşvik hak ediyor. ama durur mu beyzademiz, buradan daha çok puan alması lazım. ne yapmış, oturmuş düşünmüş ve şöyle bir ödül uydurmuş kendine: belediye başkanı kendisine projede beraber çalıştıkları için bir teşekkür yazısı imzalamış vermiş. aha bu bir bilimsel ödül olabilir! bunu da dosyasına ödül diye koymuş, en az projeden aldığı kadar puan istiyor. yani dikkat etmeden komisyondan bu dosyayı geçirsek, bu en vatansever arkadaşımız hiç hak etmeden her ay sadece bu ödül puanı sayesinde cebine 100-150 lira atacaktı ve utanmadan derslerinde vatan memleket edebiyatına devam edecekti.

    mideniz bulandı mı?

    ben bu adamlardan iğreniyorum. hiç bir şeyden kolay kolay midem bulanmaz ama bu adamların dosyaları bana bu hissi yaşatıyor. bilerek, isteyerek, tasarlayarak, küçük şark kurnazlıklarıyla bu memleketin insanlarının hakkından bir kuruş alanın da allah belasını versin.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap