8 entry daha
  • (bkz: gianelli imbula wanga/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig ekibi stoke city'de forma giyen 1992 fransa doğumlu (24) defansif ortasaha.

    stoke city sezon başında kulüp rekoru (2015/16 - yaş 24 - 17m €) (bkz: xherdan shaqiri/@ceyar i kim vurdu) transferi yapmıştı. devre arası gelen wanga transferi (24.2m € - yaş 24) bu rekoru kırmış oldu.

    - yüzeysel kariyer özeti -
    - 17'sinde (2009/10) zamanının fransa 3.lig takımı olan guingamp altyapısından a takıma çıktı.
    - 20'sinde (2012/13) aynı takımın fransa 1. ligine çıkma başarısı gösteren kadrosunda as oyuncusu olarak dikkatleri üstüne çekti.
    - bunun gazıyla 21'inde (2013/14 - 7.5m €) soluğu olimpique marseillie'de aldı.
    - marsilya'da geçirdiği 2 başarılı sezon geçirdi. özellikle para babası psg'ye şampiyonluğu kıl payı kaptırdıkları geçtiğimiz sezon (2014/15) dikkatleri üstüne çekti ve chelsea ve fc porto'nun radarına girdi. sonuç olarak porto bu sezon başında (2015/16) 20m €'ya işi bitirdi.

    portekiz'de sadece yarım sezon kaldı (erasmus mu olm bu?) ve bugün, yani ara transfer sezonunun son günü (2015/16 - yaş 24) stoke city'ye geçti.

    yaptığı transferlerden kar elde etmesiyle ünlü fc porto oyuncuyu sadece 6 ayda neredeyse aldığı fiyata elinden çıkarttı. bu hareket bende 'bundan para çıkmaz, iyisi mi gencoyu gözden düşmeden elden çıkaralım' izlenimi yarattı. hatta oradaydım, stoke city başkanı hakkında:

    '' böylelerini hayvanat bahçesinde kafese koyup göstertmeli, elli kuruşa da seyrettirmeli; yahut da salatalık diye toprağa ekmeli* '' dediklerini bizzat kulaklarımla duydum.

    stoke city başkanı ise eroin yerine karbonat verilen mafya babası karbonat erol misali; (bkz: gianelli imbula wanga/@ceyar i kim vurdu)victor wanyama fiyatına (bkz: gianellicheikhou kouyate/@ceyar i kim vurdu) aldığının henüz farkında değil gibi duruyor. olsun kouyate de o kadar para etmese bile iyi topçudur, stoke city gibi orta sıra takımlarında iyi işler yapması muhtemeldir. oyuncunun performansını izleyip göreceğiz, bu da süleyman demirel politikliğinde bir yorum olarak burada kalsın*.

    özet geçmek gerekirse stoke city için iyi bir topçudur, ancak o kadar para etmez gibi duruyor. kalburüstü takımlar nasıl bu kadar rahat para harcıyorlar anlamıyorum. bu kalburüstü takım hovardalığının bu seneki (2015/16) saçmalama şampiyonu için sunderland afc'nin transferlerine bakmanızı tavsiye ederim a dostlar:
    https://www.youtube.com/watch?v=bqijt-zo36w

    --- 2015/16 sezon sonu edit'i ---
    işinde bulunduğu liste için;
    (bkz: 2015-16 sezonu premier league transfer fiyaskoları/@ceyar i kim vurdu)

    --- 2017/18 sezon sonu edit ---
    adam büyük transfer kazığı çıktı. geçen sezon (2017/18 - yaş 26) kadroda yer bulamadı ve güçsüz fransız takımı toulouse'a kiralandı. orda da küme düşme acısı yaşamaktan play out'larla kurtuldu. kiralandığı toulouse kurtuldu ama kendi takımı stoke city (2017/18) onsuz alt lige düştü.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap