12 entry daha
  • ingilizce kursu ya da hazırlık gibi bölümlerde iyi bir eğitim alıp en az b+ seviyesine gelen hemen herkesin başına gelen hede.
    sebebi ise pratik fırsatı bulamamak. hazırlık aldıktan sonra gayet güzel ingilizcem olduğunu düşünerek turizme çalışmaya gittim bir kaç aylığına. aman tanrım ! benim öğrendiğim ingilizce ise onlar ne konuşuyordu ? sanki hiç birşey öğrenmemiş gibiydim. ilk zamanlar bilmiyorum dedim herkese. bilmiyorum demeden önce herkesi dinledim ama. anlattılar anlattılar ben sorry, i cant speak english dedim. ( bilmiyonda ne konusturuyon yarram bakışlarına maruz kaldım elbette )bir süre sonra dediklerini yakalamaya başladım ve istemdışı cevap verebildigimi fark ettim.
    diyeceğim o ki, pratik yapma imkanınız yoksa bu problemi aşmanız zor. süre kısa olduğu için bende tam aşabilmiş değilim.
    bir diğer konuda dili güzel kullanamamak. yapılan bir araştırmada kendi dilinde okuduğunu anlamada türk çocukları 60 kadar ülke içinde 45. sıra civarında. yani sen kendi dilini bile güzel kullanamıyorsun ki yabancı bir dili anlayacaksın. okumak, okumak, okumak !
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap