• arkadaşlar o meyhanede çok değerli insanlar da çalışıyor. bana inandılar, güvendiler, yanlarına almayı kabul ettiler, ben de onların isteklerine çok razı olarak oraya girdim. bunları yazarken baştan çok düşüncesizlik ettim onların da canını sıktım.

    çünkü bu olay benim canımı sıkınca, bu yaptığımın da onların canını sıkacağını düşünmeden böyle bir şeyi buraya yazdım. içime oturmasa umursamazdım. yalnız buraya yazdıklarımdan dolayı onların canı sıkılırsa daha da içime oturur. bana güvenip inanan o değerli insanlardan şimdi artık ne kadar özür dilesem bir anlamı kalmaz, yine de onlardan çok özür diliyorum.

    maksadım mekanın zarar görmesi değil. güzel bir yerde, iyi niyetli işçiler çalışıyor, sorumluluk sahibi insanlar. ben de katıldım parçası olmaya çalıştım. çalıştığımın hiçbir dakikasını da küçümsemiyorum. benim yüzümden diğer çalışanlar zan altında kalmamalı. sözlerim yanlış taraflara gitmemeli.

    orada çalışan diğerlerine yaptığım saygısızlıktan dolayı da özür diliyorum.

    bütün niyetim ne kadar büyük ya da küçük fark etmeden başıma gelen olayı paylaşmaktı. diğer çalışanlarla bunun bir ilgisi olmamalı. benim yaşadığım olay buydu, aktardım. çelişkili buldum dile getirdim. bazı tavırlardan hoşlanmadım dile getirdim. diğer çalışanlara da büyük minnet duyuyorum.

    işletme benimle geleceğe dair bir sözleşme anlaşma konuşmayı da baştan yapmamışlardı.(bu noktada tamamen işletmeyi kast ediyorum. çalışma şartlarını orada çalıştığım kişilerle konuşup anlaştım. işletmenin tavrı ve tepkisi negatif olunca, benimle diyaloga girmeyince işler böyle gelişti.) işletme olarak bir hata ettik seni işe aldık şeklinde yorumluyorlar benim orada çalışmamı da.

    bu yüzden ustaların da fikrinin bir hata ettik bunu işe aldık şeklinde olacağı ihtimali canımı en çok sıkan taraf.

    edit: ustamin ricasiyla entry'i kaldiriyorum. anlayis gostermenizi diliyorum. (usta kendi yanındayken önemle ve ricayla bana sildirdi entry'i. geri buraya koymazsanız sevinirim.)

    edit2: dileyenlere ozelden olayi ve durumu copy paste olarak gönderiyorum. lütfen buralara tekrar koymayın.

    durum şu: geçmiş sigortamı ve çalıştığım sürenin ücretini bana veriyorlarmış. beni de durumu duyurduğum için işletme olarak art niyetli görüyorlar. bütün piyasa böyleyken bizim böyle olmamız çok normal gibi bir tavırları var.

    bu arada entry'i okuyup durumu anlamayanlara özetleyeyim:

    benim beklentim: geçmişe dönük sigortanı yapalım ne var sanki diyerek yardımcı olmalarıydı.

    işletmenin tavrı: 'haklarını verelim al git. artık mağduriyetin kalmadı.' şeklinde.

    yani benim eleştirdiğim noktada 'zaten piyasa böyle biz de böyleyiz, 10 gün nedir ki? sor herkese piyasa böyle' diyerek normal kabul ediliyor. tamam piyasa böyle olabilir de kp de mi böyleymiş? diye tepki gösterdim. zira hem de o anda üretilmiş bir bahaneydi.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap