390 entry daha
  • türk steam gruplarından multiplayer konusunda stabil şekilde faydalanabileceğiniz birileri yok maalesef, varsa da bilemiyorum. yoksa da kurasım gelmiyor. daha önceki denemelerde ( (bkz: #44754480) ) üye sayısı 30-40 lara yaklaşmasına rağmen, 3-4 kişiyi bir araya toplaması zor oluyor.

    bu sebeple, multiplayer ateşiyle yanıp sönen arkadaşlara tek önerim, no quitters grubu > http://steamcommunity.com/groups/no_quitters/
    kuralları sayfalarında yazıyor ve oynamak istiyorsanız burada gerçek oyuncular bulunuyor. ben yazılı olmayan bilgileri ve üyeler arasında, oyun kurulumu esnasında kullanılan kısaltmaları aktarayım;

    ag > any game?
    eu > eu lokasyonlu oyunculara açık oyunlar.
    na > eu dışı, genelde us oyunculara açık oyunlar.
    mm > map ve modlu oyun. map ve mod ne demek şurada biraz açıklamıştım. https://discord.gg/0g8xlv3x7qiaqqcg
    fr > fruitydraft. yukarıdaki discord linkinde açıklaması mevcut. genelde 2 ırk banlanmanız beklenir.

    yani bu durumda, 1/6 mm eu, 6 kişilik map ve modlu eu daki oyuncular için açılmış bir lobby oluyor. lobby kısmında bazı şeyleri oylamanız beklenebilir, fikrinizi + (evet) - (hayır) = (farketmez) olarak belirtiyorsunuz.

    - oyun esnasında, worker ve settler ları korumanızı öneririm, insanlar agresif oynayabiliyor (özellikle ruslar). şehir atma konusunda ise daha da agresif, başkentinize yüzünüze vururcasına yakın şehirler atılabilir.
    - demographics den sürekli ordu durumularını takip etmeniz faydalı olabilir. özellikle komşularınızdaki artış size kabaran birşeyler olabileceğinin göstergesi.
    - religion bulduğunuzda founder belief seçerken karşınıza çıkacak ınterfaith dialogue yasaktır. bu size söylenmez, yapınca anlıyorsunuz ancak.
    - chat kısmına önem verin, çok güzel insanları birbirine kırdırabilirsiniz.
    - oyun henüz lobby aşamasındayken, oyuncular steam profillerinde oyun saatlerine bakmanız faydalı olabilir. 1000 saat üzeri zorlar, 3000 saat üzeri nefes aldırmaz, 5000 saat üzerine karşı yapabileceğiniz birşey yok.
    - filthyrobot, babayetu, yoorus gibi civ in az ünlü streamer ları bu grupta ve haftada 1-2 oyun çeviriyorlar. insan seçmezler, herkes oynayabilir, nq üyesi olduğu sürece. ve çok acemi olduğunuzu belirten sorular sormadığınız sürece.
    - oyunu burada oynamanızın faydası sonuna kadar oynayacak insanlarla oynuyor olmanız. aynı zamanda bu dezavantaj. çünkü siz de sıkıldığınız yada yorulduğunuz için bırakamayacaksınız. 6 saat sonra kafa şişiyor haliyle. böyle durumlarda eğer puan olarak çok geride iseniz, irr ( irrelevant = oyunla alasızlığınız ) oylaması isteyebilirsiniz. genelde kabul görmez ama gerçekten çok çok geride kaldıysanız olabilir.

    genel olarak hangi ırkla ne yapabileceğinizi bilin > https://steamcommunity.com/…ction=guides&appid=8930

    tek başınıza oynamanız büyük bir kayıp, kesinlikle multiplayer denemelisiniz. okudum okudum anlamadım diyenlere yardımcı olmaya çalışırım.
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap