5 entry daha
  • türkiye %90 müslüman olması ile bilinen bir ülkedir. fakat bu %90'lık kısıma tekabül eden 70 milyonluk kısmın en fazla 5 milyonu hakiki anlamda dini yaşamaya çalışmaktadır. peki nedir bu hakiki anlamda dini yaşamak?

    islamiyet günümüzde tahkiki anlamda değil taklidi anlamda yaşanmaktadır. geleneklere göre şekil aldığından islamiyet özünden kopmaktadır. dolayısı ile bu dini temsil ettiğini ibraz eden insanların davranışları sebebi ile dinsizlik kavramı artmaktadır.

    tahkiki anlamda yaşanan islamiyet nedir? hakiki islamiyet; kapitalizmin güçlü olmadığı bir serbest piyasa sisteminin yanında insanların gündelik hayatlarındaki en ince ayrıntıyı bile barındıran bir sistemdir.

    islamiyet sadece ibadet ile olmaz. yaşamınızın her alanına yaymaz ve ibadet ile geçiştirmeye çalışırsanız sonunda sadece müslümanmış gibi yaşarsınız.

    -komşusu açken, tok yatan bizden değildir.*
    -hırsızlık yapan kızım fatıma bile olsa kolunu keserim. *
    -“müslim” elinden ve dilinden emin olunan insandır*
    -adalet mülkün temelidir.*

    bunlar sadece örnekleri. şimdi günümüz müslümanlığı ile ilk dönem müslümalığı karşılaştırmak istemiyorum. zira sadece bu yukarıdaki 4 maddenin yokluğu bile insanları dinsizliğe doğru itmektedir.

    -kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.*

    -içinizden, insanları hayra çağıracak, iyiliği emredip kötülükten alıkoyacak bir topluluk bulunsun..." (âl-i imran, 3/104)
805 entry daha
hesabın var mı? giriş yap