8 entry daha
  • fatih'li olan annemlerin çocukluklarından beri var olan, annemin dedesinin o zamanlar orada mahallenin gençlerine gazoz ısmarladığının annemlerca anlatıldığı, muhtamalen 1950'li yıllarda da var olsa da, 1960 gibi içinde bulunduğu binanın yapımı ile 1960 yılından beri fatih yavuz selim caddesinde, aynı yerinde hizmet veren pastane.

    burası, önceki yorumlarda da bahsedildiği gibi, öyle mado gibi saatlerce oturulup vakit geçirilecek bir pastane değildir, senelerdir aynı büyüklüğünü korumuş küçük mahalle pastanesidir. işletmesi de hep aile içindedir, nesilden nesile geçer. bunun da etkisi ile lezzetleri bugüne kadar değişmemiş, bozulmamıştır. çok küçükken 30-35 sene önce falan ilk dondurma yemeye başladığım yerlerden biridir ayrıca ve dondurması cidden çok güzeldir.

    bugün de eski mahallelerine işi düşen annem bu pastaneye uğramış ve tavükgöğsü almış. cidden birçok ünlü pastaneye taş çıkaracak lezzet ve orijinallikte tavukgöğsü yapıyorlar. bir kez daha hayran kaldım bu kendi halinde ama lezzet kalitesi açısından saygı duyulacak yere. hep böyle kalsındır.

    edit: burada trileçe olarak bildiğimiz tatlının "baltepe spesiyal" adı ile senelerdir var olmasının olası bir nedenini demin öğrendim. baltepe pastanesini açan ve işleten aile balkan göçmeniymiş.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap