85 entry daha
  • 2015 stockholm en iyi belgesel ve 2015 venedik yeşil damla ödülü signis ödülü'nü alan çin yapımı bu belgeselin kısaca konusu şöyle;

    "moğolistan'ın göz alıcı doğasını yok eden, kül ve kömürden oluşan siyah dağlar; madencilerin ifadesiz yüzleri ve ömürlerini tüketen akciğer hastalıkları... bu üretimin sonucu ise kimsenin yaşamadığı, 1 milyon kişi kapasiteli bir hayalet şehir. çin sinemasının yükselen bağımsız yönetmeni zhao liang, adını eski ahit'teki bir canavardan alan belgeseli dev canavar'da ülkesinin aşırı üretiminin insan ve doğa üzerindeki yıkıcı etkisini nefes kesen bir estetikle gösteriyor. venedik film festivali'nde altın aslan adayı dev canavar'da, sadece çin'i değil dünyanın halini resmediyor."

    biliyorum, beni romantik olmakla suçlayacaksınız. neyse ki ben buna alıştım ve içimden ne geçiyorsa söyleyeceğim; bunun gibi belgesellerin ve filmlerin, ders niyetine kullanılacağı zamanlar gelecek... öyle ki; bir türlü doymayan dünyayı beslemek için doğayı yakıp yıkmaktan çekinmeyen tüm patronları bir odaya toplayacağız (çok kalabalıklar ama ne yapalım?) ve bunun gibi filmleri arka arkaya izleteceğiz. onlar, pişman olduklarını haykırana kadar izleteceğiz, af dileyene kadar izleteceğiz, bir daha yapmayacaklarına söz verene kadar izleteceğiz... ve bir gün; otel yapmak için ormanlar yakılmayacak, madenlerde işçiler ölmeyecek, dağların içi oyulmayacak ve en önemlisi, dünyanın küçük bir kısmı refah içinde yaşasın diye, büyük çoğunluğu köleliğe ve açlığa mahkum olmayacak. buna inanmak istiyorum. evet, biliyorum; ben koca bir romantiğim. ama, dünyaya kök salan bu canavardan daha büyük değilim.

    "tanrı, behemoth'u beşinci günde yarattı. dünya'daki en büyük canavardı. bir dağ, onu beslemek için ürün verirdi."
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap