6 entry daha
  • benim de birkac tavsiyede bulunacagim baslik.

    - öncelikle akliniza hic gelmeyen ülkelerin, akliniza hic gelmemesinin bir nedeni var. gitmeye, görmeye deger olmamalari. ben sahsen kimsenin normalde gitmedigi bir ülkeye gidip (mesela letonya) mutlu oldugumu hatirlamiyorum. dogu avrupa ülkelerini (yunanistan ve hirvatistan disinda) kafadan eleyin.

    - almanlar gibi tatilinizi önceden ayarlayin. pegasus 6 ay sonrasinin biletlerini satiyor mesela. wizz air´e falan bakin. ucuz havayollarini ögrenin. bir de skyscanner´a girip bilet fiyatlarinin hangi ayda ne kadar degistirigini görebilirsiniz. yanilmiyorsam ucak biletini taksitle alabileceginiz siteler var. (eskiden ekobilet vadi, simdi enuygun. com gibi bir sey var)

    - akrabaya, ese dosta hediye kismini atlayin. bosuna masraf.

    - avrupa icinde otobüs ile seyahat cok ucuz. bunu bir secenek olarak görün. otobüs firmalari arasinda "eurolines" biletleri alabileceginiz en pahali bilettir. genelde o ülkenin dilinde websitesi olan cok daha ucuz bir otobüs firmasi mevcuttur.

    - vize islerini, ucak bileti kovamasini falan firmalara yaptirmayin. bir zahmet kendiniz yapmayi ögrenin.

    - hostellerde kalma fikrine alisin. düsündügünüz kadar kötü degiller.

    - hic paraniz yoksa cogu ülkede mcdonalds´in hamburgerleri 1 euro. gidip de sehrin en turistik yerinde yemek yemeyin. sehir merkezinin disinda ayni yemegi daha ucuza yiyebilirsiniz.

    - yaz tatiline gidecek olanlara hirvatistan´i öneririm. gercekten cok ucuz ve güzel.

    - bir de bir haftada 5 ülke görelim falan gibi bir sey yapmayin. ben bir ülkede yasamadikca kendimi o ülkeyi biliyor saymiyorum. gittiginiz yerde 3-4 günden az kalmayin. seneye baska ülkeye gidersiniz.

    - müzeye gidiyorsaniz, indirim seceneklerini ögrenin. pazar günleri bazi ülkelerde müzeler bedava ya da 1 euro mesela. diger günlerde de ögrenci kimliginizi gösterirseniz alabileceginiz indirimler var.

    - o ülkede dini özel bir tatil varsa, sokaklar bombos olacaktir. bu da biraz tatsiz olacaktir haberiniz olsun.

    - bir yerlerde hava güzelken gitmeye calisin, diger türlüsü genelde tatsiz oluyor.

    - gidilecek yerlere dair festivalleri kontrol edin. yapilacak aktivitelerden haberiniz olsun. mesela münih´e oktoberfest zamani gelip, edinburg´a international festival zamani gidip , aa niye kalacak yer yok, her yer pahali demeyin. siz de katilmak istiyorsaniz, rezervasyonunuzu ona göre yapin.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap