9 entry daha
  • bizim arkadaşların hakkını vermek lazım, hukuksuzlukların en büyüklerine mezhep bahane edilerek göz kapatılan ülkede, seçim denilen yarışta karşı tarafa ateşiniz bol olsun diye sitem edilerek hitap etmeyi mantıklı buluyorlar.

    vallahi en son bunu fatih altaylı'nın programında kılıçdaroğlu'na cuma'ya gidip gitmediği üzerine soruya, fatih altaylı "sana ne kardeşim, ben de kılmadım." diyerek terslendiğinde görmüştüm birkaç sene evvel.

    gelinen nokta ortada.

    cuma'yı kılmadım diye terslenen adam, yayınladığı anketlerde mhp'den oy alıp hdp'ye oy yazmak zorunda kaldı.

    edit: aha şimdi de ortodokslar sayılmıyor mu yoksa diye goygoy yapılmış. bu ülkenin vatandaşı herkes seçilme ve başbakan ya da cumhurbaşkanı olma özgürlüğüne sahip olmalıdır. bunu savunmak hepimizin en temel görevidir.

    ancak bu demek değil ki, kimlik politikasının her çeşit rezalete kalkan yapıldığı ülkede; o kimlik politikasında mağlup olacak adaylarla çalışacaksın. mesela biri ne demiş. %25 az değil, örgütlensin.

    böke bu konuda bir görüşe, uygulanabilir bir eylem planına sahip mi. önemli olan o. yoksa kk'dan sadece koltuk alıp kendi konuşacaksa en azından ekonomik söylemler ve arka plan olarak kk'ya daha çok güvenirim. ki kk da bence istifa etmeli.

    yoksa örgütlenmek lazım, olay kimlikte değil dediğinizde pozitif ayrımcılık yapmak diyorsanız; bu beylik laflarda kalmayacak olmalı.

    bizim kahvehane solcularının geç de olsa kürt meselesinde aymaya başladıkları bir olay var. pozitif ayrımcılık senin bunu yapacak mali ve siyasi gücün varsa olur.

    gezi parkı eylemcileriyle görüşmek için aleviler temsilciler arasında olmayacak şartının öne sürüldüğü ülkede, ortodokslar sayılmıyor mu lafı goygoydur.

    ve evet, başkanı sünni türk de olsa chp'ye verilen oylar aniden %10 fırlamayacak.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap