23 entry daha
  • "ben" lafzı ile nakaratına başlayan bağdat isimli hadsiz ve bir o kadar uyduruk şarkı yazan şahıs.

    "ben" lafzı ile sözlerine başlayıp, dünyanın en büyük aşığı olabileceğini iddia etmek ve üstüne koynunda bin sene durabileceğini söylemek en basit tabirle ne keremi anlayabilmektir ne de mecnunu.

    mecnun'un hikayesinde bir kere bile "ben" lafzı geçmez. mecnun öyle bir aşıktır ki, kendi benliğinden geçmiş ve karşısına çıkan leyla'yı dahi tanıyamaz hale gelmiştir. karşısına çıkan leyla'ya: "sen kimsin, leyla benim içimde" demiştir.

    diğer taraftan kerem ile aslıda ise evlendikleri gece kerem ağzından çıkan alevlerle küle dönerken, aslının da saçları tutuşur alevle ve o da küle döner. koynunda değil bin sene yatmak, 1 saniye bile yatamadan adamlar küle dönmüşler aşklarından.

    gel gelelim, sırf laf olsun, sırf nakarat olsun diye yazılan bu uyduruk şarkıda haddine düşmeden en büyük aşık olduğu iddia edilip: kerem, aslı, mecnun küçümsenmiş, kanuninin bağdat'ı ele geçirmesinden sonra toparlanan leyla mecnun ile ilgili eserleri düşününce bağdatı değil gözü kapalı bulmak, 4 göz gezseniz de bulamazsınız.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap