136 entry daha
  • (bkz: emre can/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1994 (22) frankfurt doğumlu, afyon asıllı alman defansif ortasaha.

    --- emre can bölüm 2 ---

    evet alman, bunu artık kabul edin lütfen. nasıl zinedine zidane'ın cezayir asıllı olduğunu cezayirliler dışında kimse iplemiyor, tüm dünya onu fransa kahramanı olarak görüyorsa mesut özil'ler, emre can'lar da uluslararası ortamlarda temsil ettiği değerler gereği almanlığın neferleri konumunda bulunuyorlar.

    çok kişinin aklı basmasa da bu işte gocunacak bir şey yok. neden gocunacak bir şey olmadığını da bülent timurlenk (aceto balsamico blogunda ) mesut özil'i kaleme alışında müthiş anlatmış:

    ''evlatlık verdiğin bir çocuğun onca yıl sonra sana baba demesini bekler misin? söylemezse, sarılmazsa bir itirazın olur mu? sen ülke olarak mesut'u değil, özil ailesini evlatlık verdin almanya'ya. o çoğalan ailenin bir bireyi, orayı yuva belledi, hayırlı evlat oldu. dahası ne!''

    ne güzel demiş adam; başka da bir şey eklemeye gerek yok.

    ---

    19'unda (2012/13) bayern munich altyapısından a takıma çıktı ve o sene ulusal ve internasyonel ortamlarda tüm kupaları süpüren efsane kadroda (adamakıllı hiç forma giyemeden) fındık fıstık olarak bulundu. - gerçi bir yandan hakkını yememek lazım, almanya süper kupa finalinde borussia dortmund'u 2-1 yenip kupaya ulaştıkları maçta ilk 11 oyuncusuydu. ama başka da koca sezon kayda değer bir katkı yapmadı. -

    20'sinde (2013/14) 5m €'ya bayern leverkusen'e transfer oldu ve orada kendini kanıtlama fırsatını iyi değerlendirdi. gösterdiği performans sayesinde sadece bir yıl sonra (2014/15 - 12m €) soluğu şanlı liverpool fc'de aldı. itiraf etmeliyim ki eleman ingiltere'ye ilk ayak bastığında, transfer dallamalıklarıyla ünlü liverpool fc'nin (o seviyedeki takımlar için) geçersiz sayılabilecek transferlerine bir yenisini daha eklediğini düşünmüştüm; yanılmışım.

    2014/15 sezonunun ilk yarısını (yaş 21) takımda adamakıllı yer bulamadan pas geçti. sonrasında ise yeni yılla (2015) beraber, zamanının liverpool fc teknik direktörü brendan rodgers, takım içinde (bek bölgesinde yaşadığı problemlerin de etkisiyle) ilginç bir 'taktiksel devrim' yapmayı uygun gördü.

    takımı 4'lü defans sisteminden, 3'lü defansa geçirmesiyle beraber emre can'a alışkın olmadığı bir pozisyonda gün yüzü doğdu. kadroda pek şans bulamadığı defansif ortasaha mevkisinden, ilk defa denendiği stoper pozisyonuna (dcr) çekildi.

    eleman ise (üstün defansif özellikleri yüzünden) alışkın olmadığı yeni pozisyonunda kendisinden beklenilmeyecek seviyede bir performans gösterdi ve sezonun 2. yarısı ilk 11'in vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı.

    bu sezon (2015/16 - yaş 22) defansa yapılan (bkz: joe gomez/@ceyar i kim vurdu) ve (bkz: nathaniel clyne/@ceyar i kim vurdu) takviyeleriyle brendan rodgers tekrar '4'lü defans sistemi'ne dönmeyi tercih etti. böylece takımın fazladan stopere ihtiyaç duymaması gereği, emre can ana mevkisi olan ortasahaya geri dönmüş oldu. - brendan rodgers kovulmadan önce can havliyle gene kısa bir 3'lü defans macerası denedi ki, bence anlatmaya değmez. -

    kötü gidişat sonrası takımın başına 2015 ekim ortasında (bkz: jürgen klopp/@ceyar i kim vurdu) getirildi. alman teknik adamın gelişiyle beraber beklenildiği üzere performansı arttı elemanın. almanlıktan tat almaya başladı, (ben dahil) kendisini yeterli görmeyen kitleye adeta işaret parmağıyla 'sus işareti' yaptı. değişen taktiklere göre kah defansif ortasaha bölgesinde, kah ise (3'lü merkez ortasahayla oynadıklarında) sola yakın merkezde (mlc) takımın defansif ve taktiksel yükünün büyük bir kısmını çekti.

    kendisinin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bildiğim halde, hala bir türlü kanımın emre can'a kaynamadığını da belirmek isterim. aşırı gösterişsizlik taraftarın sevdiği işler değildir a dostlar. top class defansif ortasaha oyuncusu dediğin benim için lothar matthaeus, patrick vieira, edgar davids*, gennaro gattuso, roy keane, javier mascherano, claude makélélé, pep guardiola, stefan effenberg, didier deschamps frank rijkaard, dunga, xabi alonso'dur arkadaş*.

    girdisini sonlandırırken bu jölesever yağız delikanlıya kariyerinde başarılar diliyor; gözüm defansif ortasaha görsün de kendime geleyim diyerek, youtube'ta kendimi hızla edgar davids 'derleme videoları'nın içine atıyorum.

    ---------- bonus ------------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ------------
262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap