5 entry daha
  • george clooney ve julia robertsdan son derece düşündürücü bir film ve işte düşündürdükleri.

    1) para son derece hızlı bir şekilde el değiştiren sanal bir nesne haline geldi ve finans piyasaları dünya çapında bir casino gibi işlemekte.

    2) televizyonda gördüğünüz her kare görüntü,ses ve olay sizi belli kararlar vermeniz için yönlendirmek üzere dizayn edilmiş dev bir algı yönetimi sistemine dahil. finansal kararlarınızı karşınıza çıkarılan "uzmanlar" ciddi ölçüde etkilemekte bu uzmanların esas sahibi sizin kendiniz için yanlış kararlar vermenizi özellikle isteyen kuruluşlar

    3) en idealist gözüken liderler ve en romantik mücadeleler bile perde arkasından para spekülatörleri tarafından yönetiliyor olabilir. işçilerin hakkını savunduğunu düşünerek meydana çıkanlar belli piyasalardaki mal ve hizmetin fiyatlarında oynamalar yaparak rant elde etmek isteyenlerce destekleniyor olabilirler. kimin eli kimin cebinde tam da içinde bulunduğumuz sisteme uygun bir laf.

    4) insanların büyük bir kısmı sürü güdüsüyle düşünmeden hareket etmekte ve bu hallerinden de oldukça mutlular. onları uyarmak ve gerçeği göstermek isteyen idealistler genelde duymazdan geliniyor ve kurban edilmelerine ses çıkarılmıyor. insanların çoğunluğu bulundukları durumu kabullenmiş halde.

    5) sosyal medyada ve ınternet mecralarında sürekli olayları hafife alma,komik espriler yapma ve yaşanan her olayda komik bir yan bulma gibi eğilimler bilinçli olarak körükleniyor olabilir. bu sayede en ciddi olaylar bile kısa zaman içinde sosyal medyada alay ve komiklik konusu yapılarak insanların sert tepkiler vermelerinin önüne geçilmekte. insanların öfke limitine varmaları sürekli belirli dozda komiklikler onlara sunularak gizlice engelleniyor.

    kısacası güzel film gidin derim.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap