44 entry daha
  • sanildiginin aksine dini anlam ifade etmeyen, ateistler tarafindan kullanilsa da tanriyi dislamayan bir teoridir.

    bilimsel dusuncenin geregi sorgulamak ve olaylarin nedenlerini arastirmaktir. hicbir bilim adami 20 milyon yil once amfibiyan nesli allah tarafindan yaratilmistir diyemez. dememelidir de. bilim adaminin gorevi 20 milyon yil once amfibiyanlarin nasil olup da yeryuzunde ortaya ciktiklarini arastirmak, teori uretmektir. bunu ister allah tek bir anda yaratmis olsun, isterse belli evrimsel sureclerle yaratmis olsun.

    kaldi ki, kutsal kitaplarin hicbirinde biz herbir seyi bir anda yarattik gibi bir soz de gecmemektedir. evrenin ve dunyanin gecirdigi sureclere bakacak olursak belli bir gelisim, sebep-sonuc siralamasi goruruz.

    yaratilisa inanan insanlar evrenin bir anda yaratilmadigini, milyarlarca yil suren bir olusumdan sonra bugunku seklini aldigini kabul ederken, big-bang teoreminin kutsal kitaplarda aynen yer aldigini gururla anlatirken, soz konusu olan canlilar olunca nedense her canlinin birdenbire var edildigi dusuncesine kapiliyor.

    nedense tanrinin mucizevi seyler yapmasini bekler gibi bir dusunce var insanlarin zihninde. oysa tanri mucize gostermiyor. her seyi bir sebeb-sonuc surecinden sonra var ediyor. insanin tum hayati, dunyanin dengesi, kainatin icinde bulundugu durum. bu hep boyle oldu, hep boyle olmaya da devam edecek.

    oysa asil mucizenin, asil tanri kudretinin "ol dedik, oldu" biciminde degil de, insan aklinin sasirip kalacagi bir duzende, bir devamlilikta, bir mantik siralamasi icinde oldugunu anlasak, evrimle ilgili on yargilarimizi da bir kenara birakabilecegiz.
7966 entry daha
hesabın var mı? giriş yap