1300 entry daha
  • -alintidir-

    topladığım bilgilere göre tahminlerimi paylaşayım mı?

    -------

    (1) kim bunlar?
    %99.9 fetö grubu yapıyor. (kısmen teyitli)

    (2) kimler işin içinde
    a. jandarma'nın bir kısmı (önceki bilgilerden güvenli tahmin, ayrıca sahadaki askerler ile saldırı yapan sikorskyler ile kobralar jandarma'dan olması çok muhtemel),

    b. hava kuvvetleri'nin bir kısmı (jetler),

    c. sahil güvenlik (tüm kadro değil, tepeden ve bazı subaylar, teyitli bilgi),

    d. yer yer ufakta olsa deniz kuvvetleri'nden bir takım subaylar (teyitli bilgi),

    e. muhtemelen deniz kuvvetleri'ne benzer şekilde kara kuvvetleri'nden yer yer ufak katılımlar (deniz kuvvetleri'nde olanlara dayandırdığım güvenli tahmin)

    jandarma'da aynen polis ve adalette olduğu gibi çok sıkı örgütlendikleri biliniyordu (örnek mit tırları operasyonu). benzer biçimde, kolluk kuvveti olduğu için sahil güvenlik'e de el attıkları tahmin ediliyordu. keza, pilotlar arasında da var deniyordu. bugün bunlar teyit edilmiş oldu. yukarıda teyit edilmiş dediklerim bizzat bire bir alınan bilgidir.

    (3) amaçları ne?
    iki tahminim var.

    a. uzun'a operasyon

    b. tiyatro (tiyatro da iki olasılıklı)

    (3.a) uzun'a operasyon
    darbe yapacak adam hiç olmazsa hükümeti toptan bir alır (beklenen değer). bunlar öyle bir şey yapmadı. direkt uzuna oynadıkları belli idi, zira köprüleri tutarken avrupa'dan anadolu yakasına geçişi tuttular hem de tanklarla (teyitli bilgi). anadolu'dan avrupa'ya geçiş serbestti (teyitli bilgi). muhtemel uzunu alıp diploma, mit tırları, reza, 17/25 gibi bir hukuki argümanla yargıya teslim edecek ve biz darbe yapmadık, suçluyu adalete teslim ettik diyerek hareketlerine kısmi meşruiyet kazandıracaklardı. ama, planları tutmadı. darbeye ya da böyle bir kalkışmaya başlayan teslim olmaz, işi şu an sadece uzunu bertaraf edecek şekilde güç kullanımına götürüyorlar diye düşünüyorum. darbe yapmadık, halk düşmanı değiliz argümanını kuvvetlendirmek için uçağını vurmuyor olabilirler misal (pilot ve ekip var uçakta, sivil kayıp olur).

    a, meclisi niye vurdular? ya yanlış istihbarat, ya da ellerinden kaçırınca, öleceksek böyle ölelim diyerek bir kısım isyancı işi o tarafa taşımış da olabilir.

    ayrıca, meclis'ten önce mit ve emniyet genel müdürlüğü'nü vurdular (kısmen teyitli bilgi)..

    (3.b) tiyatro

    işin içinde bunca fetöcü varken tiyatro olmasını beklemiyorum. ama, olabilir de. tiyatroyu yazan uzun ise, fetöcüleri kullanmak için bunların ağına sızarak false flag operasyon emri verdi, ve bunu manüple edecek, ya da en başından beri ft ve uzun danışıklı dövüş yapıyordu.

    ama, her türlü mağduriyet is coming.

    diğer yandan, bazı şeylerin riski hiç alınmaz. o yüzden de tiyatro olarak başladığını zannetmiyorum.

    keza, bu ülkede darbe abd'den onay almadan yapılmaz, ya da yapılır, ama 60'da olduğu gibi 3 gün sonra abd üst tarafı bağlar (teyitli bilgi, bizzat kho 60 mezunundan dinledim). bunlar onay alarak yaptılarsa...

    (4) bundan sonra ne olur?
    onay alarak yaptılarsa, bu işin sonu gelir, istediklerine bir şekilde ulaşırlar, zira onay veren desteği de verir.

    onay almadılarsa... abd, zaten suriye iç savaşı başlayıp esad el nusra ve devamında ışid'e mevzi kaybedince türkiye'de artık taşerona ihtiyaç duymamaya başladı. haliyle, her büyük şirket gibi taşerona ihtiyacı kalmayınca taşeronla sözleşmeyi fesh etti. taşeron da, başka paydaşlarla (katar, suudi arabistan) o pazarda kendi çalışmaya başladı (tırlar). zaten, 17/25 de abd devreden çıkınca düzenleyicisiz (hakemsiz, büyük abisiz) kalan ortamda ft ve uzunun iktidar savaşı olarak ortaya çıktı. abd'nin çok da ipinde olmayıp, ulan zaten biz de bu adamdan nasıl kurtulacağız diyorduk deme ihtimali de var. yani, olayları izleyip oluşan duruma göre pozisyon alırlar.

    ama, bize ne olacak?

    okunan selalar, az önce sabah ezanına müteakip müezzinin anlamadığım bir şeyler söylemesi, bugün eve dönerken gözümün önünde bir polisin toplanmak için yer arayan akp seçmeni şoförü yönlendirmesi falan filan, olanlar mağduriyet ile birleştirilip başkanlık yolu da açılabilir, ya da zaten olaylar iran islam devriminde olanlara benzerlik taşıdığı için rejimin daha hızlı değiştirilmesine de gidebilir.

    bu nedenle...

    (1) hemen her şeyi paylaşmayın. terör ortamına katkıda bulunmayın.

    (2) teyitli bilgi arayın, insanların güvenlik kapsamında işine yarayacak teyitli bilgi paylaşın.

    (3) yakınlarınızdaki yakınlarınızla bağlantıda kalın. sosyal medyada, sokakta, orada burada akp seçmeni ile tartışmayın.

    (4) umarım istanbul'dakilerin deprem çantası hazırdır. diğer illerimizde deprem riski olmasa da çantanız olsun, ne olur olmaz (illa fiziksel deprem gerekmeyebilir).

    (5) paniğe kapılmayın. sakin olun.

    (6) kendinizin, ailenizin güvenliği için düşünün taşının.

    (7) sokağa mümkün olduğunca çıkmayın.

    şimdilik bu kadar.

    ekleme : fetöcüler dışındaki ordu ne yapıyor? bu çok ilginç. bir kısmı müdahil. onun dışında bir kısım bekleyip görelim de diyor olabilir. neden ve nasıl bunu diyorum? meclis'e saldıran helikopter rahat yarım saat havada kaldı. yarım saatte onu vuracak jet nasıl kalkmaz? bu sorunun cevabı önemli.

    ekleme 2 : son bir teyitli bilgi vereyim...

    ulan ülkede kalkışma var, kuvvet komutanlıkları subayları göreve çağırmalı değil mi?

    deniz kuvvetleri personeline emir vermeyi geçtim, bilgi vermiyor.

    dehşet verici ilginç!

    -alintidir-
2076 entry daha
hesabın var mı? giriş yap