30 entry daha
  • ya bi şey deyince de, ''anadolu insanını hakir görmeyin kardeşim, aşağılamayın, onları cahil sanmayın, koyun demeyin..'' falan fistan goygoyu yapıyorsunuz. aga şimdi ne diyeyim ben bu teyzeye ya? bu teyze konya'daki teyze değil ki.. bu benim kayseri'deki teyzem, annem, halam, yengem, dayım, amcam, babam... hangi birine ne diyeyim? ne diyelim? ne diyebildik? ne anlatabildik? cahil işte. ca-hil! c-a-h-i-l!!! zır cahil, kör cahil. neyi nasıl anlatacaksın? şu güne kadar, ateşli siyaset tartışmalarında, memleket meseleleri muhabbetlerinde ''adam kendini peygamber ilan etse inanacaklar!'' mübalağasını kullanmayan var mıdır aranızda? sanıyorum yoktur. aha işte teyze allah'tan sonra tayyip diyor... yani hastayı kurtaramayız arkadaşlar. gerçekten yapılacak bir şey kalmamış. yok...

    bu ülke nüfusunun; bir atom bombasıdır, ne bileyim devasa bir depremdir, meteordur, godzilla'dır, bir şekilde topluca yok olması ve sil baştan bir toplum oluşması gerekiyor. böyle her bireyi, önce birey olarak yetişecek bir toplum. yemesini, içmesini, sıçmasını, kendi dilini hatasız konuşup yazmasını becerebilen, soru soran, merak eden, cevap arayan, çalışan, kazanan, üreten, tüketen, yani olması gerektiği gibi olan bir toplum.

    yazı ikinci paragrafın sonunda sıçtı, farkındayım. resmen kendime ''he yarraam he'' dedim. dolayısıyla bitirsem iyi olacak.

    bu teyze bizim gerçeğimiz arkadaşlar. bu bizim öz teyzemiz, annemiz, halamız... bu bizim; gelinen noktamız. şu satten sonra da bizden bir bok olmaz. filistin olur, mısır olur, suriye olur. azalarak biteriz, bölünerek yok oluruz. belki ''allahını seven üstüme aydınlık atsın, insanlık atsın, bilim, sanat, teknoloji, özgürlüüüük atsın!'' diye yıllardır içine içine bağıran bir avuç insanın huzur bulacağı bir özerklik olur diyeceğim ama onu da diyemiyorum açıkçası. sikerler... bırakmazlar.

    amerika değil, japonya gelsin oliim! heaaa onlar hepsi, biz tek! valla bi vurursak döveriz hepsini! füzenin ucuna da taramalı takarız bööle taraya taraya dünyayı alırız hep!

    ülkenin zeka yaşı 5 amk...
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap