• iettnin paso sahibi olmak isteyen gençlerimize üst sınır olarak dayattığı kural; neden 30 yaşını geçmiş birisi üniversitede okuyamasın ya da ikinci öğretimini yapamasın? üniversitenin lisenin uzantısı görülmesi sendromu burada da geçerlidir ve yok un asistanlik icin getirdigi 27yas siniri da toplumumuzda eğitimin hayat boyu sürmediğinin, 30undan sonra artık bir insanın öğrenci olamayacağının kanıtı.
    gariptir ki, logans run filminde de 30'una gelen insanlar bir üst boyuta gewçtiklerini düşünerek hayatlarını bir tören eşliğinde yok ediyorlardı. bu düşünceyi de göz önünde bulundurarak 30una gelenlerin artık genç olmaya hakkı yok düşüncesi mi empoze edilmeye çalışılıyor. sistem, 30 yaş sınırını, artık evlenip sorumluluk sahibi olma sınırı olduğunu mu ifade ediyor. bu durumda 30una kadar tembellik yapma hakkı var, 30undan sonra sisteme hizmet etmek mi zorunlu olacak?*

    edit: sanırım birtakım girişimlerle bu problem ortadan kaldırılmış olsa da, üniversitelerde doğrudan paso almak istediğinizde sorun yaşayabiliyorsunuz, pasonuzu almanız için iett'ye başvurmanız gerekebiliyormuş.
hesabın var mı? giriş yap