10 entry daha
  • tom hanks in baş rolünde oynayacağı ve chesley sullenberger yani arkadaşlarının ona seslendiği isim olan sully ismi ile sinemalarda yer alacak ve yine amerikalıların miracle on the hudson yani hudson daki mucize ismi ile hatırladıkları olayın ve sonrasının canlandırılacağı sinema filmidir.

    u.s airways pilotu olan sully 15 ocak 2009 tarihinde new york la guardia havaalanından kalkışla charlotte havaalanına gerçekleştirilecek olan 1549 sayılı uçuşun kaptan pilotu idi. kalkıstan hemen sonra uçak daha henüz 2800 feet de yani yaklaşık olarak 950 metre yükseklikte iken bir kuş sürüsüne girmesi sonucu uçağın 2 motoru da kullanılamaz hale geldi ve uçma kabiliyetini yitirdi. bunun sonucunda kaptan pilot sully kuleden de izin alarak uçağı otomatik pilot dan çıkardı ve uçağı manuel uçurmaya başladı. uçağı geri döndüremeyeceğini ya da başka bir havaalanına ulaşamayacağını anlayınca manhattan ın batısında yer alan hudson nehrine indirmeye karar verdi.

    sully toplam 208 saniyelik bir uçuş sonrasında uçağı sağ salim bir şekilde hudson nehrine indirmeyi başardı ve uçakta bulunan yolcu ve mürettabat 155 kişinin tamamı kurtarıldı.
245 entry daha
hesabın var mı? giriş yap