4941 entry daha
  • tolga zengin
    beck-rhodolfo-ersan-köybaşı
    atıba-oğuzhan
    quaresma-sosa-olcay
    gomez

    muslera
    sabri-chedjou-balta-carole
    selçuk inan-donk
    podolski-wesley-yasin
    burak

    geçen sene iki büyük takımın sezonun genelinde tercih ettikleri diziliş ve oyuncular. alttaki 11 üstteki 11'e en fazla 2 oyuncu verir. muslera, zorlarsan biraz carole. maaş 11'i yapsan bu kez de üstteki 11, alttaki 11'e en fazla 2 oyuncu verir.

    kulübe ayak bastığı günden beri, her hareketi derslik. dediği gibi yanan eve girdi. sadece almadı, sattı, temizledi, yeniden inşa etti, maaşları küçülttü, stat yaptı, şampiyon oldu. diğer iki büyüğün bütçelerinin, maaşlarının yarısı kadar bütçe/maaşla onlara kafa tuttu. alt etti.

    samet aybaba tercihi feda sezonu için 10 numara tercihti. bilic'te biraz fazla oyalandı ama bilic tercihine de kötü diyemeyiz. şu an ligin en değerli oyuncusu olan oğuzhan'ı 500 bin euro'ya, kaç yıldır ligin en iyi kanat istatistiklerine imza atan olcay şahan'ı 800 bin euro'ya aldı. ikisinin toplamı transfer sihirbazı ünal aysel'in tarık'a ödediği paranın 4'te 1'i. çilek başkan :(

    quaresma'yı göndermesi de tekrardan transfer etmesi de doğru hareketti. giderken muazzam rahatlattı maaş bütçesini, gelirken de çok uygun rakamlara getirdi. transfer , futbolcunun kalite&kalitesizliğinden bağımsız değerlendirilir bazen. sen bülent akın'a 7 milyon dolar verirsen, kötü transfer olur. 1 milyon dolarlık futbolcudur çünkü bülent akın. 1 milyon dolarlık oynar. 1 milyon dolara alsan, bugün herkes fleurquin gibi yadederdi bülent akın'ı. kapasitesi belli, efendi bi kardeşimizdi, işini yaptı, sözleşmesi bitti, ayrıldı, glasgow' ve fener'e attığı goller unutulmaz derdi. benzer durum ayhan akman&beşiktaş için de geçerli. ayhan iyi futbolcu ama 9 milyon dolarlık futbolcu değil. ayhan, 9 milyon dolara kendisini alan beşiktaş için tarihin en kötü transferlerinden biri. mehmet aksu takasıyla geldiği galatasaray için de kulubün en faydalı transferlerinden biri. hatta simge ismi. sevmeyenin aq.

    bu adam kadar sahaya girip, bu adam kadar da çizgisini bilen, bu adam kadar dengeyi ayarlayan, bu adam kadar her hareketini ölçüp biçen başka bir başkan görmedim ben. yolun yarısına geldim; ama görmedim. ya aziz yıldırım, ilhan cavcav gibi sigara pakedine 11 yazan başkan vardır bu topraklarda, ya da botokslu ünal gibi ezeli rakibinden 5 tane futbolcu sayamayacak aymaz adamlar. türk futbol tarihi'nin gördüğü en büyük başkan elbette faruk süren, ama en akıllı başkan kesinlikle fikret orman.

    şu an ligde bölgesinde rakipsiz olan hutchinson bedavaya geldi. geçen seneye kadar koray günter'den ucuza oynadı. tolgay arslan'ı 500 bin euro'ya aldı. töre'yi 4,5 milyon euro'ya aldı, neredeyse aldığı fiyata kiraladı. o, töre'yi alırken; sen de 30'luk olcan'a aynı parayı verdin. biri şu an epl'de. diğerini de bir anadolu kulübü talip olsa, maaşının yarısını biz karşılasak da gitse diye bekliyorsun. 80 kilo.

    demba ba'yı 6'ya alıp, tam vaktinde bilmem kaça satmasına hiç değinmiyorum. taraftarın sevgilisi filan demiyor. parayı gördü mü, aklına yattı mı satıyor. sosyal medya, baskı vs desen..sosyal medya ne yæ der, gülüp geçer. düşün ya ligin gol kralını satıyorsun, sattığın adama taraftar tapıyor. sırf bu baskıyla bile akıllı hareket edemezsin, gider transferin son günü bratu'yı getirirsin. ama adam gidip gomez'i getiriyor. 100 marka. sen de hala kaç yıldır takımın anasını siken, yılda 5 milyon euro alan sneijder için ''sneijder'i satanı biz de satarız'' diyorsun. aklını, hürriyetini siktiğim.

    adamın her hareketi zeka. mesafeli olduğu kapalı kutu futbolcu mu var, önce kiralıyor. motta'sı, opare'si. beğenmezse iade ediyor. çok gezen kadınlar için iğnesi başında derler ya, bu adam da fişi cebinde geziyor. memnun kalmadı mı? al kardeşim. peyniri de eminönü'nden tadına bakarak alıyordur. sanırsın, beşiktaş kulübü başkanı değil de; 1.5 milyara ev geçindiren, şehir dışında çocuğu okuyan ıspartalı emekli.

    eskiden galatasaray en az maaşı verip, en başarılı transferleri yapan kulüp olurdu. biz 50'yle şampiyon olurduk, aziz kudurur, 100'lük takımına bi 100 daha harcardı. şampiyon sezon sonunda gene biz olurduk. şimdi roller tamamen değişti. fikret orman yönetimindeki beşiktaş biz; botokslu ünal ve dursun yönetimindeki biz de demirören'in beşiktaş'ı olduk. kulübün neresinden baksan, elinde kalıyor.

    beck'i 1.75'e kapatması, quaresma'yı yasin öztekin'in yarısına getirmesi, sosa'ya sneijder maaşının yarısından azını verip, 3 misli verim alması, ersan adem gülüm'ü en pahalı türk stoper etiketiyle çin'e yollaması, 5 maçı olmayan 5. stoper atınç için 5 milyon euro isteyip alması, dembe ba'dan alınan türk futbol tarihi için tavan bonservis, adriano'yu hamit'in sezonluk maç başı prim parasına transfer ettirmesi. sosa olayındaki nefis duruşu, ardından 7,5 milyon'a italya'ya göndermesi...
    holosko'dan bile para kazandı lan adam. tüm bunları yaparken bir de stat yaptı aq.

    bazen bazı sitelerde ''takımında hangisini görmek istersin? ronaldo mu, messi mi?'' diyorlar ya. ikisi de değil aq.

    f i k r e t
    o r m a n.

    ***

    https://www.youtube.com/watch?v=uoqkebwnrug#t=1m03

    https://pbs.twimg.com/media/bqhqyqriuaeskh7.jpg
5994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap