172 entry daha
  • büyük bagaj, geniş iç hacim ve az fiyata üst model araçlarda olan teknolojik donanımı kullanmak isteyen insanlar için uygun bir araçtır. kaportası dışında bir çok parçası diğer vw grubu araçlarla aynıdır fakat passat'tan kullanım hissi ve hacim açısından epey farklı bir araçtır. şahsen kullandığım modelin tipini idare eder bulsam da 2016 modelinin passat dahil bir çok araçtan daha güzel göründüğünü düşünüyorum.

    kalite kısmına gelirsek herhangi bir vw araç kadar kaliteli herhangi bir vw araç kadar da dandiktir. eski bir alfa romeo 156 kullanıcısı olarak yıllarca vw'nin tok kapı sesi ve sağlamlığı hikayelerini dinleyip alfa romeo 'nun güzel ama çok sorunlu bir araç olduğunu dinledim. 8 yıl hırpalayarak kullandığım alfa bana hiçbir sorun çıkarmazken henüz 4 yıllık superb beni epey masrafa soktu. daha ikinci yılında henüz 40bin de devir daim pompası arızalandı, 20 cm karlı yolda altı azıcık sürttü diye alt plastiği dağılıp gitti, iç donanımın da saymakla bitmez ufak tefek bir çok arıza meydana geldi. bunların dışında yaşadığım çok hafif, park hızlarında yaşanan 3 kazada toplamda 14 binlik hasar kaydı oluşturdu. örneğin servisinde değişen sağ çamurluk ve tek far 5500 tl tuttu. yakında çevremde benim de kullanma fırsatı bulduğum bir çok passat var. onlarda benim gibi bir çok masrafla karşılaştılar. onların da hikayeleri superb 'ye benzediği için vw'den bu konularda farklı olmadığını düşünüyorum. ülkemizde vw konusunda garip bir anlayış var, tanıdığım vw sahibi insanlara araba nasıl dediğimde şöyle sağlam, böyle tok ses diye anlat anlat bitiremiyorlar. sonra biraz derine inip servis maceralarını sorduğunuzda da şurası değişti, burası bozuldu diye yine anlat anlat bitiremiyorlar. e hani sağlamdı bu araç dediğinizde ise e abi bu araçlar hassas, kibar, naif, zora gelmiyor gibi dandik kelimesinin yumuşamış hallerini kullanmaya başlıyorlar.

    fiyat ve neden tercih edilir kısmına gelirsek, ben bu aracı ikinci el olarak satın aldım, bu sayede aldığım yıl sıfırı 116bin tl iken ben 1.5 yıllık (1.6 tdı elegance) aracı 65 bin tl 'ye aldım. o dönem yaptığım kıyaslamalarda bu fiyata bu sınıfta ve bu donanıma alınabilecek yakın fiyata bile bir araç yoktu. aynı model, daha yüksek km'de ve daha düşük donanımdaki passat'lar 85bin tl'den başlıyordu. bu açıdan bence ikinci elde alınabilecek en mantıklı araçlardan biridir. sıfırda ise şahsen 125bin 'tl si olan bir kişi için daha iyi seçenekler olduğunu düşünüyorum.

    benim için bu aracı tercih etmekteki en büyük sebep kamp, bisiklet sevdalısı olmam ve bir bebeğimiz olması idi. bu açılardan bu aracı aldığım için pişman değilim, bagaja yüklendikçe yüklenip vuruyorum kırbacı bana mısın demiyor. bizim bebek ve arka koltuk yoldaşları da rahat bir yolculuk yapıyorlar. ikinci tercih sebebim ise yüksek donanım idi. kullandığım araçta otomatik park, cruise control, viraja duyarlı tam otomatik xenon farlar, sunroof, otomatik koltuklar, alarm, bolero ses sistemi vs. vs say say bitmeyen bir çok donanım var. bunların yanı sıra 1.6 tdi motor da beni yeterince tatmin ediyor.

    3 yıldır 2012 model skoda superb kullanan bir insan olarak araçla ilgili bir püf noktası görmek için takip ettiğim bu başlıkta aracı sadece galeri vitrininde gören veya 15 dakika deneme sürüşü yapan insanların sürekli passat'tan daha mı iyi daha mı kötü tartışmaları yapmalarını, işçiliğinin kötü olduğunu söylemelerini ve alan insanları eleştirmelerini ise ilgi ve endişe ile takip ediyorum.
713 entry daha
hesabın var mı? giriş yap