23 entry daha
  • uzun zamandır elime böylesine güzel bir edebiyat dergisi geçmemişti. dolu, dopdolu, sizi uzun zaman götürecek cinsten. ancak bu entryyi güzelliklerini yazmak için değil, şimdiden çok sevmiş olduğum bu dergiye yapıcı eleştiriler getirmek için yazıyorum. olur da okurlar ve ciddiye alırlarsa harika, almazlarsa da canları sağolsun deyip başlamak istiyorum.

    1. george orwell özel dosyasının içeriğini maalesef çok zengin bulmadım. özellikle peş peşe okuyunca makaleler arasında çok fazla kendini tekrar görmek hoş değildi. farklı yazarlar aynı temalardan bahsetmiş. ama özel dosya deyince bambaşka şeyler okumak isterim bildiklerimden. daha geniş bir bakış açısı olabilirmiş örneğin: orwell ve sinema ilişkisi biraz incelenmiş ama orwell ve -mesela- dizi sektörüne de bakılabilirdi, gibi.

    2. dil bilgisi hataları görmek can sıkıcı olabiliyor böyle bir dergide. biraz daha dikkatli olunsa keşke.

    3. başka edebiyat dergileri gibi sadece yeni çıkan roman tarzı kitaplara yer vermemesi beni sevindiriyor ama ne olur şuraya şöyle güzel bir "yeni bilimsel kitaplar" vitrini de koyun. "edebiyat" dergisisiniz ama biraz "kitap" dergisi olarak diğer türlere de kıyısından yer verseniz keşke. aynı şekilde bilimsel kitaplar hakkında da (ki burada çok teorik şeyleri kastetmiyorum, bir alfa bilim kitabı örneğin) incelemeler yazılsa (en azından tanıtımı yapılsa) en mutlusu ben olacağım tamamen.

    4. çevirilerin yapıldığı kısım çok güzel, gözden kaçırılan haberlere ulaşmak için.

    bir de keşke küçük bir haber bülteni koysalar edebiyatla alakalı. çok şey istiyorum ama rowling'in son eklediği büyücülük okullarını buradan da okuyabilsek cidden hayalimdeki dergi olurdu herhalde: tam arşivlik.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap