57 entry daha
  • az evvel sinemada izlediğim western filmi. taze taze yorumlamak isterim. bundan sonrası çok ağır spoiler olacak.
    --- spoiler ---

    öncelikle klişeden ölen var. tüm hollywood ve western klişeleri barındıran bir film olmuş. filmi izlerken tahmin ettiğim ne varsa gerçekleşti.

    ilk olarak ekibi toplarken birbirini hiç tanımayan insanların bu kadar imkansız görevi bu kadar kolay kabul etmesi ve ekibin birden toparlanması basit olmuş. seven samurai ve 1960 yapımı the magnificent seven filmlerinde bu aşama bu kadar hızlı ve basit değildi.
    filmin devamında ekip toplandıktan sonra jack horne karakterinin bu kadar iyi anlamda seyircinin gözüne sokulması sevdirilmesi öleceğinin işaretiydi zaten. öleceği çok belli edilmişti ve nitekim öyle oldu.
    goodnight robicheaux karakterinin döneceği ve bir çok kişiyi kurtaracağı ve dahi korktuğu biçimde öleceği ayan beyan ortadaydı. ve nitekim bu da öyle oldu
    emma cullen ve memelerine gelirsek açıkcası ilgi çekmek için özellikle yapılmış olduğu çok açık. filmin geçtiği dönem itibariyle bir çiftçi eşinin o kadar dekolte giyinmesi pek inandırıcı değil.
    klasik western klişesi olan kasabaya belalı bir tip geldiğinde insanların kaçışıp sokakları boşaltması bi çok defa kullanılmıştı. olur olmadık yerde tüküren koyboylar da bolca mevcuttu.
    kızılderili dayıyı ekipteki kızılderilinin öldüreceği çok belliydi.
    filmin sonunda chisolm'un bogue'u boğazlarken emma cullen'in gelip öldüreceği çok açıktı. o silah patladığında emma'nın vurduğundan tamamen emindim. ne demiş tuco benedicto pacifico juan maria ramirez abimiz "when you have to shoot shoot, don't talk" *
    kliseye çanın takılması sahnesinde devamlılık hatası vardı. uzak çekimde tepede gözüken çan yakın çekimde elemanların boy seviyesinin bile altındaydı.
    bogue ve adamları geldiğinde hiç öyle çok kalabalık durmuyorlardı. hatta ikiye ayrılıp saldırdıklarında ve dinamitler patladığında sanki tüm çete ölmüş gibiydi. ama birden 400-500 adam peydah oldu. bence bogue ve adamlarının sayıca üstünlüğünü tam yansıtamamışlar. sanki tüm çete ikiye bölündü ve patlamada hepsi öldü gibi gözüktü.
    1960 yapımı the magnificent seven filminde baş düşman calvera * karakteri gayet çete lideriydi. ancak bu filmde baş düşman bogue karakteri hiç bir özelliği olmayan yarı psikopat bir toprak ağasıydı. sanki bu karakter bu denli pasifize edilmese daha iyiydi.

    bu kadar gömdükten sonra hiç mi iyi yanı yoktu derseniz aksine bolca vardı.
    öncelikle denzel washington ve ethan hawke'ın oyunculukları harikaydı.
    chris pratt'den cidden iyi kovboy karakteri olurmuş bunu da görmüş olduk.
    arada patlayan espriler iyiydi güzel düşünülmüştü.
    kostüm ve mekan tasarımları gayet güzeldi. filmde en beğendiğim yer olabilir.
    aksiyon sahneleri yer yer klişeye kaçsada aşırıya kaçmadan gayet yeterli seviyede, bol kanlı ve heyecanlıydı. malzemeden çalmamışlar
    haley bennett çok güzel *

    özetle izlemezseniz bişe kaybetmezsiniz izlerseniz de birşey kazanmazsınız. zaman geçirmek için güzel bir film. imdb sistemiyle 6,5 - 7 arası bir film bana göre. benm gibi western sevenler sıkılmayacaktır.
    --- spoiler ---
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap