31 entry daha
  • film demeye bin şahit isteyen bu ucube şey için, ilk yorumum şu olacak: "nereden başlasam bilemedim.." (not: normalde buradaki yorumları okuyarak bir filme gidip gitmeme kararını veririm. bu biletler hediye olduğu için fazla sorgulamadım ve yine de pişman oldum. para gitmedi belki ama zamana yazık be)

    öncelikle sermiyan midyat'a bir iki söz edeyim. usta biraz fazla zorlamıyor musun? vasatlık semalarında gezinen oyunculuk ve vasatın da altında gezinen bir yazarlık var elimizde. işte; sezen aksu ile ilişki yaşadın. solcu ve kürt titrin ön plana çıktı, gezi parkı dönemi cnn türk'de yaptığın ucuz muhalif show'ların oldu. iyi kötü bir repütasyon oluşturdun kendine. seni tam eh diye özetleyebilirdik aslında.

    "meselesi olan komik filmler yapıyorum", dedin. ay lav yu ve hükümet kadın serisini çektin. aslına bakarsan yine berbat filmlerdi ama biz türk halkı olarak güneydoğu'yu ve insanlarını seviyoruz. yılmaz erdoğan tarzını sinemada görmeyi de özlemişiz. güldürmemesine rağmen çok da itici gelmedi bize. he yine hükümet kadın'ın başında, daktilo önünde gördük seni gerçek kimliğinle. bir usta yazar havaları vardı. "ne oluyoruz yani, yaşar kemal misin birader" dedik. nedir, ne değildir anlamadık ama çok da üstelemedik.

    sanırım şöyle bir psikolojiye girdin. "şafak'ın kolpaçino'su, şahan'ın recep ivedik'i, ata'nın eyvah eyvah'ı var. adamlar parayı öyle böyle götürmedi. en iyisi ben de hiç siyaset falan karıştırmadan şöyle tamamen komedi bir film çekeyim. nasıl olsa usta bir mizah yazarı ve süper bir komedyenim." ama kazın ayağı öyle değil işte.. bu yukarıda saydığım üç tip de, oyunculuk anlamında sempatik tipler. (politik yönlerine girmiyorum) hepsi daha önce başka projelerde insanları güldürmüş ve güldürebilme yetileri onaylanmış tipler. daha sonra tek başına film çekme işine girişmişler.. (gora, tek kişilik dev kadro, dikkat şahan çıkabilir gibi işlerden bahsediyorum) ama sen o kaba ve çatallı sesinle, itici tavırlarınla komiklik yapmaya çalışınca olmuyor be abi. bir izle kendini, hakikaten olmuyor. çok sakil duruyor. hükümet kadın'daki karakter daha bir senlikti ama bu film fecaat..

    ayrıca şöyle bir durum var. şahan gökbakar, serkan altuğiğne'yi; şafak sezer de kaan ertem'i yanına almış. bu karikatüristlerle birlikte yazmışlar filmleri. recep ivedik ve kolpaçino'nun ilk filmlerinin başarıları buradadır aslında. son filmlerde bu bahsettiğim isimler yok ve nasıl sıçtıkları ortada. öyle tek başına komedi filmi yazayım güldüreyim kolay değildir. öyle meselesi olan filmler yapmaktan çok daha zordur salt güldürmek bana kalırsa.. ata demirer bile yapamadı bu tek başına işini. filmleri asla stand-up show'ları kadar güldürmedi. onu geçtim cem yılmaz bile abisiyle yazıyor. sana önerim, velhasıl kelam; senaryo konusunda yardım al güzel abicim.

    filme gelecek olursak.. işte bu filmle o "eh" imajın tamamen yok oldu sayın sermiyan midyat. hem entelektüel camiada bu filmin adı recep ivedik ve maskeli beşler'le birlikte anılacak. hem de halk bazında bir karşılığı olmayacak yaptığın işin. çünkü görece cahil kesim bile gülmeyecek bu filme. ortada gülecek bir şey yok çünkü..

    hindistan insanının, kültürel ve dini değerlerine bakış açısı nasıl bilmiyorum ama eğer bizim müslümanlığımız gibiyse bu film orada hayatta oynayamaz. bir baba hindu tamamen; hinduizm'le, budizm'le, orada sanırım dini bir figür olan inekle, ölülerin yakılmasıyla, dalay lama'yla ve bunun gibi bir çok değerle dalga geçilme üzerine kurulmuştu. sermiyan midyat'ı bir daha hindistan'a sokmazlar diye tahmin ediyorum.

    televizyon'da konuk olduğu bir programda şöyle diyordu midyat: "zaten benim filmleri bilen bilir. meselesi olmayan, mesaj içermeyen bir film yapmam. bu film de böyle olacak" bu filmde ne mesaj var biliyor musunuz? sermiyan midyat filmin sonunda duygusal bir müzik eşliğinde bilge dede denilen karaktere, 3. sınıf bir konuşma yapıyor. aşk üzerine.. mesaj dediği de o ha.. filmin kendisi osurmalı, sırta çivi batmalı, çadır yakmalı falan bayat espriler içeren bir şey..

    he iyi olduğu yönü yok mu? don't touch my cow kısmını beğendim. zaten genel olarak danslar ve kostümler usta işiydi ama orası filmin hedefinin görülebileceği tek yer olmuş. absürd ruh yakalanmış.

    --- spoiler ---

    iki türk, hindistan'a geliyorlar. inekle minekle işleri yok. 50 kişilik hint grup bunların yanında bitiyor. don't touch my cow diye şarkı söyleyip dans ediyorlar. hintlilerin tipler bir garip. e gülüyor insan..
    --- spoiler ---
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap