7 entry daha
  • amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar. şöyle de bir durum var. misal ben hiç öyle birisi değilimdir ama anlattıklarına başka bir pencereden bakanlar da olabilir. insanlar türlü türlü neticede. sözüne güveniliri var, dolandırıcısı var, kaypağı var, yalancısı pezevengi götvereni orospu çocuğu...

    gelelim şu başka pencereye. bir kurumsal firmanın bir şubesinin yöneticisisin. sana birisi geliyor ve diyor ki, "kardeşim, ben bu şeyi senin şubenden 5 6 ay önce aldım. hay aksi ki faturam ve garanti belgem de yok. şimdi ben biraz şeyim, 5 6 aydır kullanıyorum bunu, sürekli sorun, sürekli sıkıntı ama pek de siklemedim. bir de format atayım, belki kendine gelir dedim. sonra 5 6 aydır kullandığım bu şeyin bataryasını çıkardım ve ne göreyim? vidası eksik, çürük çizik ne ararsan var. halbuki 5 6 aylık kullanım sürecimde sürekli sorun da çıkardığı için -daha iyi olan dizüstüm de var bu arada- diğer bilgisayarımla dizimi filmimi izledim. bunu da zaten ultra iyi dizüstüm olmasına rağmen dizi film izlemek için falan aldım. velhasıl; sen şube yöneticisi olan sen! bana ikinci el ürünü sıfır diye kakalamışsın. ama dediğim gibi faturam, kutum yok. bir de 5 6 ay sonra farkettim bunu ben. bunu alın bunu, bana da paramı verin olur mu?"

    bu şube yöneticisi kardeşimizin aklından şöyle bir şey geçebilir: 5-6 aydır bilgisayarın anasını sikmiş, sonra tamircilik oynayıp bilgisayarın içine girmeye çalışmış, vidasının birini de kaybetmiş, gelmiş bana ve bu ürün ikinci el kardeşim. bana ikinci el ürünü sıfır diye sattın.

    bir şeyi iddia edebilmek için sağlam kanıtlar sunabilmek gerekir. üzerinden 6 ay geçmiş, faturan, kutun bişeyin yok. senin gibi onbinlerce insanlara bir şey satıyor bu adamlar. ve bunu kar etmek amacıyla satıyor. hayır kurumu değil yani. ispat edemeyeceğin bir durumun peşinden boşuna koşmuş olursun.

    sonuç olarak, iddiasını ispat edebilecek delilleri mevcut olmayan birinin, savcılığa, mahkemeye müracaat etmesi durumunda götünde patlayacağı, tazminata çarptırılabileceği mevzulara gebe; olmayan rezalet.

    ayrıca;

    (bkz: ısrarla siklenmemek)

    forum sitesinde bile böyle flood yapsan siktir ederler. sözlük la bura, ekleyeceğin bir şey varsa editle ekle. şu durumda yapacağın şey nickinde gizli.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap