1 entry daha
  • manyas'ta çıkık, bel ve boyun fıtığı için elle tedavi yapan kişi. asıl işi kasaplık. dükkanına gitmek gerekiyor. sağlık konusunda ehil olmayan kişilere güvenmem, bilim dışı çözümlere karşıyım normalde. böyle düşünmeme rağmen seneler önce ailemden iki kişiyi ameliyat öncesi son seçenek olarak götürmüştük. belki doktorların birbirini tutmayan teşhis ve yorumları da bunda etkili oldu. çevre kınar diye kimseye söylemeden gittik hatta. üfürükçü sandık ama normal eli yüzü düzgün, kasaba da herkesin tanıdığı, merkezde cadde kenarında bir kasap dükkanı olduğunu gördük. adı gönül kasabı.

    geçmiş zaman, yanılmıyorsam yaklaşık 30 sn'lik bir işlem yapıyor. kasap tezgahının arkasına alıyor sizi, yüksek bir tabureye oturtuyor. bileklerinizi vs kontrol ediyor. belde parmaklarla sıkıntılı bölgeyi tespit ediyor parmak uçlarıyla bastırarak vs düzeltiyor. bir nevi masaj sanırım. çok basit hareketler, maharet doğru yere gereken kuvvette baskı uygulaması muhtemelen. o an birşey hissetmiyorlar sonra anlaşılıyor yararı veya zararı. bizde aileden birine direkt faydası oldu diğerine pek olduğu söylenemez. beli tekrar zorlarsanız başa dönüyorsunuz. mustafabey'in bu tedavi şeklinin muhtemelen bilimsel bir karşılığı da var. neticede birşekilde yararı oldu.
    dededen geçen bir gelenekmiş, 1970'lerden beri yapıyorlarmış. ameliyat olmuş kişilere bakmıyor. ücret ne verirseniz, bir yerde tahminim mecburen öyle, diğer türlü tarife olsa kayda girer, işletme ruhsatı, diploması vs birsürü engel çıkacaktır.

    nihayetinde elle basit bir işlem yaptığından ve işlem kısa sürdüğünden bir arkadaşıma daha tavsiye ettim. elbette tedavi şekli karşıdan bilimsel görünmüyor ve cehaletle savaştığımız bu çağda doğru bir yöntem de değil, yine de kendisini diğer hacı hoca üfürükçü tayfasından ayrı tutarım. doktor arkadaşlar daha rahat yorumlar
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap