33 entry daha
  • ya simdi telefondan da uzun uzun yazilmaz ama... neyse belki google'larken denk gelen eden olur ben yine de yazayim.

    bosanmayi dusunen arkadaslar, sozum size, halden anlayan bir avukat kisi olarak konusuyorum dinleyin beni,

    eger oturup iki dakika sakin olamayacak kadar kafayi kirmadiysaniz, ya da ne bileyim esinizin insan gibi davranmasindan gercekten umudu kesmediyseniz, ne yapin edin, anlasmali bosanin.

    nafakada tazminatta velayette anlasamiyor olabilirsiniz, bakin kimin hakli oldugu onemli degil isterseniz dunyanin en hakli insani da olabilirsiniz, ama anlasmali bosanma icin taviz verme fikrini tumden reddetmeyin. muzakere iyidir.

    hemen aciklayayim,

    simdi siz esinize cok sinirlisiniz ve "donuna kadar almak" istiyorsunuz ya. esiniz "o halde hemen donuma kadar verip bir de ustune domalayim" demeyecek. buraya kadar tamam miyiz?

    diyelim ki siz 100.000 istediniz. bunu kazanmak icin yapmaniz gereken sey, esinize sinirsizca bok atip kendi halinizi sonsuz ajite etmek. esiniz yuzunden toplum icinde kabul gormekten aciz duruma dustugunuzu falan iddia etmeniz gerekecek, siz yapmasaniz bile avukatiniz yapacak bunu. esinizin kendinize bile yuksek sesle soylemekten kacindiginiz davranislari, ithamlari, kavgalariniz, kendinize yakistirmadiginiz her sey ortaya dokulecek. esinizin ereksiyon sorununu falan anlatacaksiniz.

    esiniz de, bu tazminati odememek veya miktarini dusurmek icin, ereksiyon kaybinin sizden kaynaklandigini cunku yatakta bir "soguk nevale" oldugunuzu falan anlatacak mesela. ne olacakti, "evet sayin hakim bende oteden beri bi boy kompleksi var" mi diyecekti?

    siz onun davranislarini anlatip bunlar sebebiyle tazminat istediginizde, zaten o da benim annem geldiginde ona bayat kurabiye ikram etti falan diyecek esiniz. akliniza gelmeyen davranislariniz, hayalinize gelmeyecek baglamlarda onunuze cikarilacak. is arkadasinizla is cikisi yediginiz yemek aleyhinize kullanilacak. esiniz "okuzluk ediyorsam kimden oturu haaa kimden oturu, iste bu kadir kiymet bilmez kaknemden oturu!!!!" diyecek. ne olacakti, "evet sayin hakim gercekten de okuzun onde gideninin tekiyim" mi diyecekti?

    ebeveynliginiz sorgulanacak, yillarca yemeden icmeden baktiginiz cocugunuza iyi annelik babalik edemediginiz iddia edilecek, bu esnada cocuklar size karsi manipule edilecek, bakin olacak bunlar. bunlarin yasanmadigi bir cekismeli bosanma olmaz, olamaz, siz ne kadar efendi insanlar olursaniz olun, bosanma davasinin "hukuku" efendilige uygun degil.

    cunku bu dava, turkiye uygulamasinda, uydurmuyorum istediginiz avukata sorabilirsiniz, tam bir "tukur cocum babanin suratina!!!" davasi. (replikte baba dendigi icin oyle yazdim, anne de olur.)

    yani sizin tazminat taleplerinizin bu tur bol atmalarla direkt alakasi var. "bosanmak beni manen cok hirpaladi ve derin var olus sancilari cekiyorum" denerek kazanilmiyor o tazminat. "beni eltime rezil etti!!!" denmesi lazim. veya aksine, "tamam da bir iliskide tum kusur nasil tek bir tarafta olabilir, iki yetiskin olarak bir sekilde anlasamadik iste" diyerek dusurulmuyor o tazminat. "ama o da agdasini ihmal etmesin allah allah!" falan gibi cevaplar gelecek. bakmayin boyle "parodisel" ornekler verdigime, belki agda konusu acilmayabilir ama inanin seviye cok dusuk olacak, asiri dusuk olacak, oyle dusuk olacak ki yukari tekrar nasil cikacaginizi bilemeyeceksiniz.

    bosanma davasinda "kuaforum bana boyle boyle dedi" diye esinden tazminat talep eden insan gordu bu gozler. ve kazandi da. cunku mesela esinin kuaforu ona bisey dememisti. ve bu davada, taraflarin ikisi de akademik unvan sahibi, ikisi de "hoca" insanlardi.

    iyisiyle kotusuyle yillar suren iliski, mahkeme dosyasi haline gelince birden bire "tum o yillarda birbirine zorla ve ancak tahammul edebilmis iki kader kurbani" hikayesine donusecek.

    tum iyi seyleri, iyi olan ne varsa hepsini, kaybedeceksiniz.

    bakin nolur. lutfen. eger ufak tavizlerle olabiliyorsa, yani is "ucun besin hesabina" kalmissa, gercekten, o hesabi yapmayin.

    manevi tatmini, icinizin sogumasini yuksek tazminattan beklemeyin.

    karsiligi cok agir.

    ayrica da iciniz zaten sogumayacagi gibi, mevcut atesin gecmesi de yillar alacak. cunku dava yillar suruyor. birebir kelime anlamiyla, cekismeli bosanma davaniz iki yildan asagi surmeyecek. (istanbul icin konusuyorum.)

    ha diyeceksiniz ki la sen ne bicim avukatsin, avukat para kazanacagi isi bu kadar kotuler mi?

    hayir arkadaslar, yani evet avukatligi elbette para kazanmak icin yapiyorum ama ben hayatin gecirilme ve paranin kazanilma sekline asiri onem veren biriyim. o yuzden, ne diyorduk, hayir arkadaslar, ben cekismeli bosanma davasindan "kazanacak" biri degilim cunku bu davalari almiyorum.

    iste o yuzden, para kazanacak olmama ragmen kafadan reddettigim bir surecin direkt tarafi konumunda olmayi size elbette tavsiye etmem. edemem, bu ikiyuzluluk olur.

    cekismeli bosanma konusunda sizi iyice gaza getiren ve basiniza gelecekler konusunda size bilgi vermeyen avukatlar bence etik davranmiyorlar ama o beni ilgilendirmez. yapmam gereken bildigimi soylemekti onu da soyledim.

    selametle,
    dagny.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap