2 entry daha
  • buradan hakkında detaylı bilgi alınabilir.

    eskiden ailemin anlattığına göre, üretilirmiş köylerimizde. sonradan uyuşturucu olarak kullanılıyor diye yasaklanmış ama uyuşturucu yüzünden değil başka nedenlerden dolayı yasak getirilmiştir.

    denetimini eğer afyon gibi güçlü bir şekilde denetlerlerse güzel para kazanılabilir. tohumu, yağı vs. çiftçilere gelir olacaktır.

    edit: sonuna kadar okudum, hukuki yaptırımları aynı afyon yetiştiriciliği gibi yol izliyor. millet sanıyor ki al hemen ek oh mis. yoo dostum o iş öyle değil.

    bağlı bulunulan ilin tarım müdürlüğüne gidilir, çiftçi olduğun belgelenir, tapuları gösterirsin, bu arsaya ekeceğim diye izin alırsın. tarım müdürlüğü o bölgeye bakan alt müdürlüklerden ya da direkt il müdürlüğünden teknik personel gönderir. inceleme ve kayıt altında tutulur.

    eğer bir kaçak yetiştirme görülür, şikayet gelirse ... yapan adamın canına okurlar. insanların bilmediği şey şu: afyon kenevirden daha tehlikeli bir bitki. ama yasal olduğu için göze batmıyor. ha birde şu var; uyuşturucuya çevirmek zor.

    bence çiftçiler bunu yetiştirmeli. eskilerin dediğine göre hayvanlara tohumundan üretilen yemler verilirmiş ve hayvanlar sağlıklı, güçlü bir yapıda olurlarmış.
103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap