aynı isimde "the walking dead (oyun)" başlığı da var
7336 entry daha
  • bu diziyi 7 sezondur izliyorsunuz ve hala aksiyon arıyorsunuz ya ben ona şaşırıyorum. kardeşim, adamlar insanoğlunun gelişimini anlatıyor aslında hala anlamadınız mı? zombiler sadece figüran dizide.

    ilk sezonlar göçebe hayatını, kayıpları ve kazançları sonucunda nasıl hayatta kalacaklarını öğrendiklerini gördük. sonrakiler de göçebe hayattan yerleşik hayata geçişi, salgınları, grup içi çekişmeleri ve grubun yavaş yavaş nasıl komün haline geldiğini gördük. yerleşik hayata geçmiş diğer toplulukların, ırk, din, renk farketmeden nasıl vahşi yada uysal olabileceklerini gördük. grup belli bir sayıya ulaştıktan sonra gruba üye olmak isteyenlerin sorgu sürecinden geçtiklerini gördük.

    son iki sezondaysa bizlere sosyal darwinizmnediri anlatıyorlar. daha büyük ve güçlü komünlerle mücadelenin nelere malolacağı ve mücadelelerin kayıpsız olamayacağını anlatıyorlar. hem iç hem dış grup dinamiklerinin nasıl işlediğinden bahsediyorlar. grup sargınlığı, kollektivizm ve her türlü sosyal psikolojik terimden bahsediyorlar. baya baya bildiğin din, devlet, kültür, kolluk güçleri, aile ve ahlakın yıkıldığı bir dünya sistemini gösteriyorlar. ne bu? tertemiz anarşi .

    ama sen izlerken "yeaa kenks hiç action yok bu bölüm baksana kimse ölmedi" diye izlersen tabii sıkılırsın. muhabbet zombiler vs insanlar değil ki.
4947 entry daha
hesabın var mı? giriş yap