1 entry daha
  • araç kullanımı dışında doğru olması mümkün önerme.

    biz şehirdekiler ne yiyorsak, köylüler de artık onu yiyor. biz ne satın alıyorsak, onu satın alıyorlar. elektrik tüketimi falan da çok farklı değil. kısacası, tüketim alışkanlıklarımız arasında fazlaca bir fark kalmadı.

    bizler şehirlerde her gün arabaya ya da toplu taşımaya biniyoruz, onlar binmiyorlar. tek fark bu. ama bu farkı da yüksek miktarda mazot harcayan traktörler ve iş makinalarıyla kapattıklarını söyleyebilirim.

    bunun yanı sıra, bilinçsiz ve bilgisiz köylülerimiz, önlerine gelen her yere sondaj vurarak yeraltı suyunu tüketmiş durumdalar. yanlış gübreleme ve ilaçlama nedeniyle, toprağı da ölüm sınırına getirdiler ülkenin bir çok yerinde.

    hiç öyle "köylümüz doğa dostudur" muabbetine girmesin kimse; o doğa dostları istisna. kar elde edeceğini bilsin, bizim köylümüz ormanı kesip satar -ki satıyor da...
    ya da yakıp tarla için kendine alan açıyor, her neyse...

    ha bir de, "akarsu pislik tutmaz" atasözüne dayanarak, her türlü çöpü akarsuya atmak, lağımı akarsuya yönlendirmek gibi uygulamalar vardır köylerde. onlara sorsan her yer çöplüktür zaten, at gitsin.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap